PCA

aardappelen aardappeloogst Fontane

Inside Aardappelen

Nagroei nekt opbrengst Fontane en Challenger

In België zijn de Fontanes en Challengers tussen de laatste 2 proefrooiingen maar beperkt in opbrengst gegroeid. Doordat een inhaalslag niet mogelijk is gebleken, komt de oogst fors onder het meerjarig gemiddelde uit. Dit tonen proefrooiingen op 31 aardappelpercelen met Fontane en 18 percelen met Challenger, verspreid over de Vlaanderen en Wallonië.
1 Oktober 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Lagere opbrengst in grote Belgische fritesrassen

De aardappeloogst in Vlaanderen en Wallonië ligt beneden het gemiddelde van de afgelopen jaren. Dat blijkt uit de eerste proefrooicijfers van de grootste fritesrassen, die PCA en Fiwap bekend hebben gemaakt. Hoe doorstaan deze percelen de aanstaande zomerhitte?
6 Augustus 2020
Boerenbusiness

Inside Aardappel

Uiterst lastig start nieuwe seizoen aardappelen

Enigszins later dan normaal gaan de verwerkers in Europa voor een gedeelte over op nieuwe aardappelen. Het aanbod van oude aardappelen en het onderhoud die een aantal fabrieken in alle rust doen, zorgen voor een uiterst lastige start van het nieuwe seizoen.
17 Juli 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst rooien

Inside Aardappel

België zet eerste vroege aardappelnotering op bord

De eerste verwerkers van aardappelen gaan in deze periode op de nieuwe oogst. De eerste Première-aardappelen zijn gerooid en geleverd.
14 Juli 2020
aardappelen pootgoed akkerbouw voorjaar lente aardappelen poten

Inside Aardappelen

Vlaamse aardappelteler krimpt areaal flink in

Het aardappelareaal in Vlaanderen gaat als gevolg van de coronacrisis dit teeltseizoen 2020 flink krimpen. De verwerkende industrie heeft het aantal contracten teruggeschroefd en ook telers van vrije aardappelen betwijfelen of zij het areaal dat ze voor ogen hadden aanhouden.
10 April 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

België: recordvoorraad contractaardappelen

De aardappelvoorraad in België is groter dan gemiddeld in de afgelopen 5 jaar. Daarbij is sprake van een recordhoeveelheid gecontracteerde aardappelen. Zo blijkt uit een enquête van PCA onder telers in Vlaanderen en Wallonië.
10 April 2020
aardappelen bewaring akkerbouw opslag

Inside Aardappelen

Belgische voorraad contractaardappelen hoger

De Belgische aardappelvoorraad bevond zich begin februari op een hoger niveau dan het gemiddelde. Alleen na recordoogst 2017 was de voorraad (begin 2018) nog hoger. Dat becijfert PCA na een enquête onder telers in Vlaanderen en Wallonië.
17 Februari 2020
aardappelen Innovator

Inside Aardappelen

Derde hittegolf nekt nagroei aardappelen

Zowel Nederland als België kreeg eind augustus opnieuw met een hittegolf te maken. Welke gevolgen heeft dit voor de toch al uitgeputte aardappelpercelen? Nieuwe proefrooicijfers geven een indicatie van de nagroei.
3 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden