Pootaardappelen

aardappelen pootgoed export zakken

Nieuws Aardappelen

Afrika goed aan de markt voor Nederlands pootgoed

De eerste exportcijfers dit seizoen van pootgoed zijn bekend gemaakt. Afrika springt valt in positieve zin op met een terwijl landen in Azië juist minder Nederlands pootgoed afnamen. Wat betekent dat voor de totale export tot nu toe?
24 Januari 2022
Van Iperen

Aangeboden door Van Iperen

Hogere opbrengst in aardappelen

Is precisieteelt nu wel of niet rendabel? Veel akkerbouwers twijfelen: waarom zouden we het nu anders moeten doen, terwijl we het altijd zo gedaan hebben. Bij Precisieteelt Plus, een concept van Van Iperen, zijn de resultaten evident: een hogere opbrengst en een uniformere sortering! 'Wie een optimaal rendement wil halen, kan deze techniek niet langer links laten liggen.'
24 Januari 2022
Van Iperen

Aangeboden door Van Iperen

Akkerbouwers helpen bij verhogen rendement

Hoeveel pootgoed heeft een akkerbouwer nodig om optimaal rendement te halen? En wat is de beste pootafstand voor aardappelen om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren? Om die vragen te beantwoorden, werken specialist precisielandbouw Bram van Oers en zijn collega's van het Precisieteelt Plus-team aan een rekentool: 'de pootgoedwijzer'. 'We willen dat akkerbouwers aan het begin van het seizoen kunnen berekenen hoeveel pootgoed ze moeten bestellen.'
28 December 2021
pootgoed export

Nieuws Aardappelen

Ierse telers in de knel door verbod op Schots pootgoed

Ierse aardappeltelers betrokken een groot deel van hun pootgoed uit Schotland. Door de Brexit is dat voor het komende seizoen niet meer mogelijk. Om het wegvallen van het Schots pootgoed te ondervangen is de pootgoedteelt in Ierland met maar liefst 29% uitgebreid ten opzichte van het vijfjarige gemiddelde in het afgelopen teelt jaar.
22 December 2021
aardappelen Agrico zakken

Nieuws Jaarcijfers

Corona trekt zware wissel op jaarcijfers Agrico

Agrico-leden hebben €2 miljoen euro in de (poot)aardappel coöperatie gestopt middels een ledenfinancieringsprogramma. Begin 2022 volgt een nieuwe inschrijvingsronde. Dat maakte het Emmeloorder bedrijf tijdens de digitale ledenvergadering plaats.
17 December 2021
BASF

Aangeboden door BASF

'Ook met weinig rhizoctonia brengt Allstar voordeel'

De resultaten op het belangrijkste BASF-proefveld met Allstar bevestigen de positieve uitkomsten van eerdere seizoenen. Maar de voordelen van het fungicide gaan verder dan het bestrijden van rhizoctonia.
17 November 2021
aardappelen pootgoed sorteren

Inside Aarappelen

Start verkoopseizoen pootgoed veelbelovend

De vertegenwoordigers van verschillende pootgoedhandelshuizen zijn goed te spreken over de belangstelling voor Nederlands pootgoed dit seizoen. Met name vanuit de landen in Noord-Afrika is er op het moment een gezonde belangstelling. Desondanks blijft de plombering tot nu toe flink achter vergeleken met vorig jaar.
11 November 2021
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Wat wordt toekomst van de pootgoedteelt?

Veel handelshuizen organiseren hun relatiedagen en daar is naast de presentatie van nieuwe rassen en het onderhouden van het netwerk ook tijd om een blik op de toekomst te werpen. Welke trends signaleren de bedrijven en wat doen ze daarmee?
5 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden