Precisielandbouw

massey ferguson

Aangeboden door MF

Precisielandbouw kan eenvoudiger en effectiever

Massey Ferguson zet grote stappen op het gebied van precisielandbouw. Perfect samenwerkende en ingebouwde technieken vervangen de losse kastjes, terminals en kabels waar het ooit mee begon. De voordelen zijn legio.
8 Juni 2020
Agxtend CNH Industrial precisielandbouw Boerenbusiness

Nieuws Koolstof

Handel in koolstofcredits, komt het van de grond?

Informatie verzameld door precisielandbouwtechnieken kan de markt voor koolstofvastlegging op gang brengen, verwacht de Rabobank. Met precisielandbouw kunnen veranderingen in bodemkwaliteit, bijvoorbeeld het organische stofgehalte in de bodem, worden vastgesteld in tijd en ruimte. 
3 April 2020
akkerbouw spuiten gewasbescherming Polen

Aangeboden: ASA

Praktische verduurzaming in de landbouw

De laatste cursusdag van de Agricultural Sprayer Academy was bij de Bayer Forward Farm in Abbenes. Over hoe de praktische oplossingen in de praktijk kunnen worden gedemonstreerd en bediscussieerd. De speerpunten van deze cursusdag zijn gericht op waterkwaliteit en biodiversiteit. Bovendien is er gekeken naar het werken met precisielandbouw.
23 Maart 2020
spuiten gewasbescherming spruiten spruitkool

Aangeboden door ASA

Efficiënter middelgebruik door nieuwste techniek

Gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest kunnen een stuk efficiënter toegepast worden. Dat was de boodschap op de derde cursusdag van de Agricultural Sprayer Acadamy. De deelnemers bezochten het bedrijf van Jacob van den Borne.
16 Januari 2020
drone

Opinie Anne Jan Doorn

Gaat technologie de landbouw redden?

Er worden grote beloften gedaan door machinefabrikanten en technologiebedrijven. Data, sensoren, zonnepanelen, slimme technieken en zelfs machines die melk produceren. Het moet de landbouw redden. Een gouden toekomst schemert aan de horizon. Maar, zijn deze beloftes wel zo realistisch?
26 November 2019
precisielandbouw

Opinie Coen Uijterlinde

Precisielandbouw: het boerenverstand passé?

'Precisielandbouw is opkomend'. Het is een kop die om de zoveel tijd opduikt in de vakbladen. Blijkbaar is er een trend ontstaan waar heel Nederland aan meewerkt. Het lijkt tot nu toe vooral een markt te zijn voor machinebouwers en softwareontwikkelaars. Voorlopende loonwerkers en boeren maken gretig gebruik van de trend en zien genoeg mogelijkheden, maar hoe houden zij het toepasbaar op het eigen boerenerf?
17 September 2019
John Deere GPS

BB Weer GPS-technologie

'Keuze gps-systeem cruciaal voor ondernemer'

De mechanisatiewereld ziet het aantal gps-systemen die af fabriek besteld worden, in rap tempo toenemen; soms onder druk van het 'full-liner-schap', die alles bij boeren (AB-lijn tot oogstmachine) in hun kleur willen zien. Als het aan Vantage Agrometius ligt, blijft de klant zijn onafhankelijke positie wel behouden. 'Die is cruciaal voor je onderneming.'
24 Mei 2019
GPS

BB Weer Vantage Agrometius

Gratis taakkaart-applicatie uitgebreid

Circa 1 jaar na de introductie zet precisielandbouwspecialist Vantage Agrometius het online portaal Taakkaart.nl steviger in de markt. De gratis applicatie blijft leverbaar voor taakkaarten om variabele loofdoding of stikstof toe te passen. De betaalde licenties vergroten het aantal mogelijkheden en ook maakt het bedrijf uitwisselbaarheid tot een speerpunt.
22 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox