Precisielandbouw

trekker Fendt grondbewerking

Weerupdate Dacom Cloudfarm

Trekker en teelt spreken eindelijk dezelfde taal

De enorme hoeveelheden data die tegenwoordig op het land worden gegenereerd, vragen om automatisering. Dit omdat de boeren anders door de cijfertjes het bos niet meer zien. IT-bedrijf Dacom en importeur Mechan Groep proberen daar met Cloudfarm een belangrijke stap in te zetten.
8 Mei 2019
Agrometius

Nieuws Tech

Vantage Agrometius wordt importeur van Müller

Vantage Agrometius wordt vanaf 1 juli 2019 in de Benelux en Duitsland een importeur van Müller Elektronik. De aanleiding hiervoor is dat de marktleider in besturingselektronica is overgenomen door Trimble.
19 April 2019
precisielandbouw

Opinie Bert Rijk

Seizoen 2019: meer vragen dan antwoorden?

Dronewerkers heeft afgelopen jaar een perceel aardappelen in Zeewolde (Flevoland) intensief gemonitord met behulp van precisielandbouwtechnologie. Het extreme seizoen maakt het echter wel moeilijk om conclusies te trekken.
27 Maart 2019
Sencrop

Nieuws Tech

Agrarische (tech) start-ups winnen terrein

Het Franse bedrijf Sencrop, dat voornamelijk gericht is op datagestuurde landbouw, heeft $10 miljoen opgehaald om de groei van het bedrijf te versnellen. Het is een van de start-ups die op het gebied van precisielandbouw en techniek hard groeit.
25 Januari 2019
trekker

Opinie Herre Bartlema

De beste landbouwwensen voor 2019

De verschillende boodschappen voor het nieuwe jaar vanuit Den Haag en Wageningen aan de landbouwsector bevatten relatief weinig verrassingen.
2 Januari 2019
Agxtend CNH Industrial precisielandbouw Boerenbusiness

Weerupdate Agxtend

Precisielandbouw in nieuw bedrijf bij CNH

CNH Industrial, het moederbedrijf van de trekkerfabrikanten New Holland, Case IH en Steyr, lanceert een nieuw bedrijf: Agxtend. Het zal de aftermarket precisielandbouwtechnieken daaronder scharen; onder meer scanners, sensoren en weerstations vallen binnen het portfolio.
4 December 2018
aardappelen akkerbouw aardappelperceel droogte beregening

Opinie Bert Rijk

Helpt precisielandbouw om droogte te managen?

Nu de oogst in zicht komt, kijken we terug op een interessant jaar. Boeren die hun gewassen aan de praat hebben kunnen houden rekenen op een goed jaar, maar anderzijds zijn de eerste percelen van minder dan 10 ton geoogst of soms zelfs ondergeploegd.
27 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden