Bedrijfsnieuws Rabobank

rabobank

Nieuws Rabobank

Rabobank haalt de teugels bij financiering aan

Rabobank gaat bij een aanvraag voor financiering of herfinanciering van een agrarisch bedrijf scherper kijken naar het toekomstperspectief van de betreffende boer. Deze aanscherping in de kredietverlening volgt na de presentatie van stikstofplannen van het kabinet vorige week, die aansturen op een sanering van de veestapel met circa 30%. Dit melden bronnen binnen de bank aan Boerenbusiness. De exacte invulling van het plan is nog niet bekend, maar Rabobank komt waarschijnlijk later vandaag met een verklaring.
17 Juni 2022
inflatie

Nieuws Rabobank

Inflatie leidt tot milde recessie eind dit jaar

De Nederlandse economie krimpt naar verwachting licht in het laatste kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van volgend jaar. Vanaf het tweede kwartaal van 2023 groeit de economie dan waarschijnlijk weer, schrijven specialisten van de Rabobank in hun kwartaalstudies.
9 Juni 2022
melkveebedrijf grasoogst

Nieuws Financiering

Rabobank gaat door met duurzaamheidskorting

Rabobank maakt de rentekorting van 0,2% voor duurzame melkveehouders definitief. Sinds juni vorig jaar hebben ruim 500 melkveehouders gebruikt gemaakt van 'rentekorting in ruil voor extra duurzaamheid', stelt de bank.
23 Mei 2022
grond koeien Friesland

Nieuws Grondcoöperatie

Coöperatie helpt Friese boeren bij aankoop grond

Friese boeren die extra grond willen kopen om te extensiveren, maar het financiële plaatje niet rond krijgen, kunnen aankloppen bij Grondcoöperatie Rijkdom. Gisteren werd de coöperatie officieel gepresenteerd, maar de eerste grond is al aangekocht.
19 Mei 2022

BB TV René Veldman

'Varkensprijs omhoog, maar markt blijft onzeker'

Hoewel de varkensprijzen dit voorjaar fors zijn opgelopen, is de lucht in de sector nog niet geklaard. Volgens René Veldman, sectormanager varkenshouderij bij Rabobank, zijn de vooruitzichten onzeker. Hij ziet geen directe aanleiding voor een verdere stijging van de varkensprijs.
22 April 2022
rabobank

Nieuws Landbouwtransitie

'Rabobank hoeft geen leningen af te schrijven'

Rabobank bestrijdt dat de bank leningen moet afschrijven door de transitie naar kringlooplandbouw. 'Kamerleden Joris Thijssen en Tjeerd de Groot trokken vorige week in het debat met ministers Henk Staghouwer en Christianne van der Wal fel van leer tegen Rabobank en de financiering van de agrarische sector.
19 April 2022
Bas Rüter

Nieuws Benoemimg

Rabobank benoemt hoofd mondiale voedseltransitie

Rabobank heeft een nieuwe functie in het leven geroepen om verder bij te dragen aan het wereldwijd verduurzamen van de landbouw. De functie 'Global Head of Food System Transition' gaat per 1 april worden ingevuld door Bas Rüter. Rüter was de afgelopen tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid bij Rabobank.
16 Maart 2022
Oekraine economie

Nieuws Rabobank

'Oorlog Oekraïne raakt ook Nederlandse economie'

De oorlog in Oekraïne raakt ook de Nederlandse economie. Die groeit dit en volgend jaar waarschijnlijk minder hard dan afgelopen jaar, stelt Rabobank in haar Economisch Kwartaalbericht. De bankeconomen gaan uit van een economische groei van 3,1% in 2022 en 1,2% in 2023.
8 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden