Shutterstock

Nieuws Bedrijfsovername

Wordt grote Britse melkfabriek Canadees?

22 Februari 2019 - Wouter Baan - 1 reactie

De Canadese zuivelgigant Saputo meldt Dairy Crest uit Groot-Brittannië te willen overnemen. Het bedrijf heeft $1,3 miljard voor de Britse zuivelaar over. Het is aan de aandeelhouders van Dairy Crest om dit bod nu te accepteren, of niet.

Dairy Crest is een van de grootste zuivelbedrijven in Groot-Brittannië. Het heeft een paar bekende boter- en kaasmerken, waarop Saputo nu aast. Dairy Crest is echter wel een beursgenoteerd bedrijf, wat betekent dat de aandeelhouders eerst akkoord moeten gaan met de overname. De kans dat dit gebeurt, is wel vrij groot.

Het bestuur van Dairy Crest is namelijk content met de belangstelling uit Canada. Het adviseert haar aandeelhouders het bod te accepteren, want ze verwachten dat Dairy Crest onder de Canadese vlag kan groeien. Saputo heeft £620 per uitgegeven aandeel geboden, wat een premie van circa 10% op de slotkoers van donderdag 21 februari is.

Terugkeer naar Europa
De interesse van Saputo is opvallend, want in 2013 staakte het bedrijf de kaasactiviteiten in Duitsland en Groot-Brittannië. Dit kwam toen door de slechte economische perspectieven. Als de aankoop doorgezet wordt, doet Saputo een tweede grote overname in relatief korte tijd. In 2017 nam het namelijk al de Australische zuivelcoöperatie Murray Goulburn over voor bijna $500 miljoen.

Het Canadese Saputo is de op 8 na grootste zuivelverwerker ter wereld, na onder meer FrieslandCampina en Arla. De omzet van het bedrijf bedroeg over 2018 ongeveer $9,8 miljard. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
tem 25 Februari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881451/wordt-grote-britse-melkfabriek-canadees]Wordt grote Britse melkfabriek Canadees?[/url]
dan word daar meer verdiend dan bij de melkveehouder.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden