USDA

mais Verenigde Staten

Nieuws Landbouwinkomen

Inkomen van Amerikaanse boer dit jaar fors omlaag

Het netto landbouwinkomen in de Verenigde Staten daalt dit jaar flink, zo is de verwachting van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De reden? Een halvering van de directe overheidssteun aan boeren. De stijgende grondstofkoersen kunnen de klap wellicht iets wel verzachten.
9 Februari 2021
varkens - agri

Inside Varkens

VS pessimistisch over varkensprijs in 2021

De vooruitzichten in 2021 voor Amerikaanse varkenshouders zijn bepaald niet rooskleurig. Het eigen landbouwministerie (USDA) voorziet qua opbrengsten een mager...
21 Januari 2021
mais maiskorrels korrelmais

Inside Granen & Grondstof

USDA: 'Graanvoorraden worden kleiner'

De noteringen voor de verschillende granen zitten al weken in een opwaartse tendens. Recent stonden de koersen voor maïs, soja en tarwe al op het hoogste niveau in 6 jaar. Het WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw lijkt de prijsstijging niet te stoppen.
13 Januari 2021
Joe Biden

Nieuws Amerikaanse politiek

Biden wil oude bekende als nieuwe landbouwminister

Tom Vilsack wordt mogelijk de nieuwe landbouwminister onder president-elect Joe Biden. Vilsack is een oude bekende en vervulde die rol al 2 termijnen onder Obama. Vilsack is momenteel voorman van de U.S. Dairy Export Council.
14 December 2020
financieel rekenen euro rekenmachine

Nieuws EU beleid

Farm to Fork zet voedselketen op de kop

De nieuwe 'Farm to Fork strategie' van de Europese Commissie heeft waarschijnlijk tot gevolg dat de agrarische productie daalt, het agrarisch ondernemersinkomen stijgt, voedselprijzen extreem stijgen en honger in derde wereldlanden snel kan toenemen.
18 November 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Aardappeloogst VS groter dan verwacht

De aardappeloogst in de Verenigde Staten pakt toch bijna 750.000 ton groter uit dan eerder werd ingeschat. Met name in Idaho, Oregon en Washington zijn toch nog forse opbrengsten behaald tijdens het rooien van de laat gezaaide aardappelen. Overigens ligt de oogst nog wel 2,8% beneden het niveau van vorig jaar.
15 November 2020
akkerbouw graankorrels

Inside Granen & Grondstof

WASDE-rapport laat noteringen stijgen

De wereldwijde granenmarkt zit in een onstabiele periode. Het ene moment laten de noteringen een forse daling zien en het volgende moment wordt de weg naar boven weer ingezet. Ook het WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft gevolgen voor de noteringen. Wat zijn de verwachtingen voor de wereldwijde granenmarkt?
11 November 2020
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Inside Granen & Grondstof

USDA: 'Eindvoorraad van tarwe, maïs en soja lager'

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft deze week de eindvoorraden voor zowel tarwe, maïs als sojabonen omlaag bijgesteld. Hoe reageren de verschillende markten op dit vierde relatief positieve rapport van het USDA?
19 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden