Verenigd Koninkrijk

data pond valuta

Inside Varkens

Varkenshouder VK wil compensatie exportstop

De varkenssector in het Verenigd Koninkrijk doet een oproep aan het ministerie van landbouw in het land (Defra) om met een steunpakket voor varkenshouders te komen. Een aantal slachthuizen zijn de toegang tot de Chinese markt verloren vanwege met corona besmettingen bij personeel en hebben daardoor lagere opbrengsten.
1 April 2021
rundvlees varkensvlees BlackAngus

Nieuws Vlees

Verkoop rood vlees stijgt flink in het VK

Consumenten in het Verenigd Koninkrijk hebben afgelopen jaar een stuk vaker rood vlees, zoals rundvlees, paardenvlees en varkensvlees, geconsumeerd dan in andere jaren. Dit heeft volgens marktbureau Kantar te maken met de coronacrisis.
23 Maart 2021
aardappelen export aardappelexport

Inside Aardappelen

Britse aardappelexport zakt als een baksteen

Importeurs en exporteurs van aardappelen, van en naar het Britse vasteland, haalde eind vorig jaar hun orders naar voren toe, om chaos aan de grenzen voor te zijn. Dit bleef uiteindelijk uit. Januari tapt uit een ander vaatje voor zowel tafelaardappelen als pootgoed. Moet de Britse markt als verloren worden beschouwd of keren de kopers dit voorjaar terug?
18 Maart 2021
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Vertrouwen Britse bietenteler keldert

Nu duidelijk is geworden dat suikerbietentelers in het Verenigd Koninkrijk toch niet op zaaizaad kunnen rekenen dat gecoat is met neonicotinoïden zakt het vertrouwen in de teelt naar een dieptepunt. Afnemer British Sugar weigert een renderende contractprijs te betalen en bovenwettelijke eisen werken kostprijsverhogen. Heeft de bietenteelt nog toekomst?
12 Maart 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Melk

Vlees en zuivel duidelijk in trek bij Britse consument

Britse consumenten kiezen in de supermarkt vaker voor vlees- en zuivelproducten dan een jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Kantar. Met name rundergehakt, kaas en melk vormen aan de start van het jaar een essentieel onderdeel van het voedingspatroon van de Britten. Dat er veel vraag is naar zuivel is tevens zichtbaar in de wereldwijde zuivelnoteringen.
9 Maart 2021
varkensvlees Verenigde Staten

Inside Varkens

Hoeveel varkensvlees eten Britten in 2021?

In het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar, ondanks de lockdown, meer varkensvlees verkocht dan in 2019. De sterke groei in retailverkoop kon de gemiste volumes richting de foodservice compenseren. Wat zijn de verwachtingen voor 2021?
8 Maart 2021
grond Engeland

Achtergrond Brexit

Brits agrarisch beleid gaat grondig op de schop

De landbouw in het Verenigd Koninkrijk wordt hard getroffen door de brexit. Met uittreding uit de Europese Unie kunnen Britse boeren niet langer aanspraak maken op directe steun uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Niet langer gebonden aan de regels en dictaten die vanuit Brussel worden opgelegd, zet het land een eigen koers uit. Dat was immers het doel van de brexit.
2 Maart 2021
aardappelen Engeland verenigd koninkrijk

Inside Aardappelen

Fritesaardappelen stabiel in Brits aardappelareaal

Naar verwachting daalt het aardappelareaal in het Verenigd Koninkrijk dit seizoen. Deze daling wordt vooral verwacht in het segment voor verse frites en tafelaardappelen. De teelt van industrieaardappelen voor frites en chips blijft stabiel.
2 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden