Verenigd Koninkrijk

varkens - agri

Nieuws Varkens

Lagere koolstofvoetafdruk van Britse varkenshouder

Britse varkenshouders hebben hun ecologische voetafdruk in de afgelopen 20 jaar sterk verbeterd, zo blijkt uit het nieuwste rapport van het Institute of Global Food Security van Oxford University.
25 Februari 2021
export Scheepvaart

Inside Melk

Britten exporteren fors minder kaas naar VS

De export van zuivelproducten uit het Verenigd Koninkrijk is afgelopen jaar onder druk komen te staan. Dit komt deels door problemen in toeleveringsketens als gevolg van de coronacrisis. Met name de export van melkconcentraat en melkpoeder laat een forse daling zien. Richting de Verenigde Staten ging minder kaas.
23 Februari 2021
aardappelen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Britse telers eisen importverbod EU-pootgoed

Wanneer wij geen pootaardappelen kunnen exporteren, dan mogen EU-landen ook geen pootaardappelen naar het Verenigd Koninkrijk exporteren. Zo denkt een club Schotse pootgoedtelers erover. Zij vragen de Britse landbouwminister George Eustice met een importverbod te komen voor komend seizoen, als de Europese grenzen niet worden geopend.
22 Februari 2021
slachterij varkensvlees vleesverwerking

Inside Varkens

Britse varkensvleesexport groeit ondanks uitdagingen

2020 was een uitdagend jaar de Britse vleesexport door de coronacrisis en de aanloop naar de brexit. Desondanks realiseerde de varkensvleesexport een groei. De totale export van rood vlees kwam wel iets lager uit dan in 2019. Dat blijkt uit de douanecijfers.
19 Februari 2021
suikerbieten bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Britse neonics-ontheffing in bieten wankelt

Nederland leek alleen te staan in Europa met zijn verbod op neonicotinoïden, nadat het Verenigd Koninkrijk begin januari met een ontheffing kwam in het suikerbietenteelt. Toch wankelt de situatie nu in het VK en dreigt een drama voor wie al zaad heeft besteld.
18 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Food

Britten kopen steeds vaker biologisch voedsel

In het Verenigd Koninkrijk heeft de biologische markt over het afgelopen jaar behoorlijk terrein gewonnen. Met het hoogste groeipercentage van de afgelopen 15 jaar en een waarde van £2,79 miljard, presteerde de biologische markt in 2020 zelfs beter dan de gangbare markt.
16 Februari 2021
grond verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Landbouw

Britten hebben meeste waardering voor de boer

In het Verenigd Koninkrijk wordt de agrarische sector enorm gewaardeerd, meer dan elders ter wereld. Dat laat een nieuwe enquête van YouGov zien. Het beroep van wetenschappers en de dokters staan wereldwijd bovenaan de lijst, waarschijnlijk gevoed door de coronapandemie.
8 Februari 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesproductie VK op hoogste punt sinds 1999

De varkensvleesproductie van het Verenigd Koninkrijk komt in 2021 naar verwachting uit op het hoogste punt sinds 1999. Dat schrijft overheidsinstantie AHDB. Wel verwacht de organisatie dat de prijzen ook dit jaar onder druk blijven staan als gevolg van een beperkte binnenlandse vraag en de overvloedige voorraad in de Europese Unie.
5 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden