Verenigd Koninkrijk

Brexit Engeland Groot Brittannie

Nieuws Voedselproductie

CO2-tekort in VK loopt met een sisser af

Het dreigend tekort aan CO2 in het Verenigd Koninkrijk lijkt opgelost nu de Britse regering volgens ingewijden een deal heeft gesloten met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries.
22 September 2021
slachterij varkensvlees vleesverwerking

Nieuws Voedselverwerking

Lege schappen dreigen in VK door nijpend CO2-tekort

In het Verenigd Koninkrijk is een nijpend tekort aan CO2 ontstaan en dat raakt ook de voedselketen. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit resulteert in lege schappen.
20 September 2021
Brexit Londen

Nieuws Brexit

VK stelt importeisen uit wegens dreigende tekorten

Het Verenigd Koninkrijk (VK) stelt de invoering van de volledige controle voor de import van producten uit de EU opnieuw uit. De verplichte voormelding voor sanitaire en fytosanitaire (SPS) goederen is uitgesteld van 1 oktober 2021 naar 1 januari 2022. De fytosanitaire certificaten en controles en de nieuwe eisen aan gezondheidscertificaten worden op 1 juli 2022 van kracht.
15 September 2021
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Arbeidstekort

Britse boeren spoelen melk door de goot

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk is momenteel zo groot, dat melkveehouders noodgedwongen de melk door de goot laten lopen. Ook Britse slachterijen komen handjes tekort, waardoor varkenshouders niets anders rest dan hun dieren te ruimen. De situatie is al met al zorgelijk.
13 September 2021
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Hier doet personeelstekort pas echt pijn

In de economische wereld is een lage werkloosheid meestal een gunstig teken. Maar in Groot-Brittannië dreigt een personeelstekort in allerlei sectoren juist een rem te zetten op de economische groei. Dat heeft zijn weerslag op de vooruitzichten van het pond.
26 Augustus 2021
koeien Engeland

Inside Melk

Warme zomer laat Britse melkproductie achterlopen

De melkproductie in het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen weken weer wet gestabiliseerd. De collectie stond in juli onder druk vanwege het warme zomerweer.
20 Augustus 2021
pootgoed export

Inside Aardappelen

Schotten zoeken andere markten voor pootgoed

De Schotse pootgoedsector dringt aan op het hervatten van de van de pootgoedhandel met de EU, maar niet ten koste van alles. Andrew Connon, voorzitter van de National Farmers Union (NFU) Scotland, noemt de handelsbarrières 'puur politiek en volstrekt onacceptabel'.
18 Augustus 2021
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Engelse horeca vreest tekort aan frites

In het Verenigd Koninkrijk (VK) dreigt een tekort aan frites te ontstaan. Op het Europese vasteland is een deel van de aardappelen verzopen. Experts in het VK verwachten daardoor een grote vraag naar Engelse aardappelen, maar daarmee kunnen niet alle tekorten worden gedekt.
9 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox