Vertrouwensindex

akkerbouw grond Duitsland

Nieuws Economie

Weinig vertrouwen Duitse en Amerikaanse boeren

De stemming onder de Duitse boeren in wisselend. Op de korte termijn zijn de economische vooruitzichten wat verbeterd terwijl op voor de langere termijn de stemming somber blijft. In de VS is er geen sprake van een opleving en zakte de vertrouwen onder de boeren naar het laagste niveau sinds mei 2020, net na het uitbreken van de coronapandemie.
11 April 2022
boerenprotest

Nieuws Veehouderij

Vertrouwen veehouder in overheid richting nulpunt

Nederlandse veehouders hebben bijna stuk voor stuk het vertrouwen verloren in de overheid. Nog maar 2% van hen heeft er veel vertrouwen in. Ook in de politiek en andere gevestigde spelers is er weinig fiducie meer.
21 Oktober 2021
tarweoogst china tarwe - agri graan - agri

Nieuws Economie

Amerikaanse boer vreest explosie van kostprijs

De euforie over de relatief hoge graanprijzen ebt weg onder Amerikaanse akkerbouwers. De graanprijzen blijven vooralsnog vrij hoog maar onder de boeren neemt angst voor sterk stijgende kosten en inflatie toe.
9 Augustus 2021
Duim

Nieuws Vertrouwensindex

Optimisme van Europese boer neemt toe

Het vertrouwen in de toekomst onder Europese boeren neemt toe. Ook in Nederland neemt het algehele vertrouwen onder de agrarische ondernemers toe, al is dit niet voor alle afzonderlijke sectoren het geval.
14 Juli 2021
akkerbouw grond Duitsland tarwe - agri graan - agri

Nieuws Duitsland

Iets betere stemming onder Duitse boeren

De stemming onder Duitse boeren is het afgelopen kwartaal iets verbeterd. Dat blijkt uit de resultaten van de conjunctuurbarometer van de Duitse boerenbond DBV. De belangrijkste reden voor optimisme zijn de relatief hoge grondstofprijzen van het moment.
13 April 2021
varkenshouderij

Nieuws Agro Vertrouwensindex

Optimisme Nederlandse boer keldert

Het vertrouwen van Nederlandse boeren in hun onderneming is in het tweede kwartaal van 2019 flink gedaald. Dat blijkt uit de Agro Vertrouwensindex van Wageningen University & Research (WUR). De Index bevindt zich op het laagste niveau in 3 jaar tijd.
28 Augustus 2019
veehouderij energie zonnepanelen zonneenergie nieuwbouw

Nieuws Agro Vertrouwensindex

Veehouders zien toekomst rooskleurig in

De melkveehouders en varkenshouders in Nederland zijn sinds het laatste kwartaal van 2018 beduidend optimistischer over de toekomst. Dat blijkt uit de Agro Vertrouwensindex van Wageningen University & Research (WUR).
21 Februari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox