Vleesvarkens

varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindex

Varkensindexen opnieuw verder omhoog

De Countus Vleesvarkensindex en Countus Biggenindex zijn in de maand november weer gestegen, waardoor de Biggenindex dit jaar ook een recordniveau heeft neergezet. De verwachting is echter wel dat beide sectoren nu een stabielere periode tegemoet gaan.
4 December 2019
varkenshouderij biggen

Nieuws Landbouwtelling

Ook minder vleesvarkens en biggen in Nederland

Niet alleen de varkensstapel, maar ook het aantal fokvarkens, biggen en vleesvarkens is dit jaar afgenomen. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers van Landbouwtelling 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal varkensbedrijven met biggen is in 2019 zelfs met bijna 7% gedaald.
29 November 2019

Bedrijfsreportage Verenigde Staten

'Risicomanagement en grondbeheer zijn cruciaal'

Patrick en Kristin Duncanson runnen nabij Mapleton in Minnesota een bedrijf met 1.300 hectare akkerbouw, 60.000 vleesvarkens en een 13,5 hectare groot zonnepark. Ze zetten in op nieuwe marktkansen door non-GMO soja te telen, al zit hun winst in risicomanagement.
25 Oktober 2019
varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindexen

Vleesvarkensindex daalt, Biggenindex stijgt verder

De Countus Vleesvarkensindex noteerde afgelopen maand het hoogste niveau ooit, maar heeft inmiddels een daling ingezet. Daarentegen toont de Countus Biggenindex weer een stijging. Houdt het die lijn de komende weken vast?
4 Oktober 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Analyse Countus Varkensindex

Hoe ver zakt rendement zeugenhouder af?

Het rendement van zeugenhouders is op weg naar een niveau dat benedengemiddeld ligt, zo toont de Countus Biggenindex. Toch lijkt de bodem wel in zicht te zijn. Daarentegen heeft de Countus Vleesvarkensindex de stijgende lijn na een korte dip weer hervat.
6 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden