Voedselprijzen

graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijsindex staat op hoogste niveau sinds 1990

De voedselprijsindex van de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties is in maart uitgekomen op 159,3 punten. Dat is een gigantische sprong vergeleken met februari. De index voor voedselprijzen staat inmiddels op het hoogste niveau sinds de oprichting in 1990.
12 April 2022
vlees Lamsvlees

Nieuws Voedselprijzen

Voedselindex blijft op hoogste niveau in tien jaar

De voedselindex van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties blijft op het hoogste niveau in ruim tien jaar staan, met een score van 134,4 punten. In november is de index daarmee met 1,2% gestegen. Met name de zuivelmarkt draagt bij aan een hogere prijsindex. Dit terwijl vleesproducten afgelopen maand juist iets goedkoper werden.
6 December 2021
supermarkt

Nieuws Voedselprijzen

Rabobank: 'Voedselprijzen blijven in 2022 hoog'

Rabobank voorziet dat de voedselprijzen in 2022 ook hoog blijven. De lastige weersomstandigheden in de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië – als gevolg van La Niña – zijn daar een van de redenen voor. Ook de stijgende inputkosten voor agrarisch ondernemers vormen een probleem in de beschikbaarheid van grondstoffen.
30 November 2021
supermarkt Albert Heijn brood

Inside Granen&Grondstof

Dure tarwe klinkt door in voedselprijzen

Het fundament onder de tarwenoteringen blijft stevig. Het aanhoudend hoge prijsniveau voor tarwe klinkt ook door in de voedselprijzen. Onder andere in het Midden-Oosten wordt dit in de portemonnee gevoeld. Egypte cancelde een nieuwe koopronde. Naar eigen zeggen vanwege de prijs. Doet deze beweging het tij keren?
22 Oktober 2021
supermarkt vlees

Opinie Niels van der Boom

Liever een nieuwe iPhone dan goed voedsel

In Nederland zijn we al decennia verwend met bodemprijzen voor vrijwel het gehele supermarktschap. De prijzen van voedsel gaan onherroepelijk stijgen vanwege fors stijgende productiekosten voor de producent. Dat roept de vraag op: wat mag goed voedsel kosten?
14 Oktober 2021
grafiek

Nieuws FAO Voedselindex

Hogere voedselprijzen door duurdere grondstoffen

De wereldvoedselprijzen zijn in mei verder gestegen. Dat blijkt uit de indexcijfers van de Wereld Voedsel Organisatie (FAO) die maandelijks worden gepubliceerd. Het is voor de 12e maand op rij dat de prijzen van een stijging laten zien. De FAO Index steeg bovendien het snelst in zeker 10 jaar tijd.
8 Juni 2021
supermarkt varkensvlees

Nieuws Consumentenprijzen

Prijs voedsel in 2020 minder hard gestegen dan in 2019

De supermarktprijs voor voedingsmiddelen is afgelopen jaar gestegen, maar minder hard dan in het jaar ervoor. Dit laten nieuwe gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien. In 2020 waren we in de supermarkten in totaal 2% meer kwijt aan voedingsmiddelen.
12 Januari 2021
euro

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijzen blijven in 2021 stijgen

De wereldwijde prijzen voor voedsel hebben in december het hoogste punt in 6 jaar bereikt, aldus de Food and Agriculture Organization (FAO). De gestegen grondstofprijzen, zoals tarwe, maïs en soja, liggen hieraan ten grondslag. Daarnaast voorziet de FAO dat de prijzen ook in 2021 blijven stijgen.
8 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox