Voedselprijzen

euro Boerenbusiness

Nieuws Food

Nederlandse consument besteedt meer aan voedsel

De Nederlandse consument heeft de afgelopen 10 jaar steeds iets meer van het de totale huishoudelijke uitgaven besteedt aan voeding en niet-alcoholische dranken. Dat tonen nieuwe cijfers van Eurostat aan. Binnen de Europese Unie wordt 13% van de consumptieve bestedingen gebruikt voor voeding.
4 Januari 2021
gerst brouwgerst graan - agri

Nieuws FAO voedselindex

Graan en plantaardige olie stuwen FAO-index op

De FAO voedselprijsindex weet de positieve flow van de afgelopen maanden vast te houden. Ook deze maand is het gemiddelde puntenaantal toegenomen. De stijging komt voort uit hogere prijzen van plantaardige oliën en granen.
15 Oktober 2020
financieel data rekenen

Opinie Krijn J. Poppe

Kostprijsdenken weer helemaal terug

Al eeuwen letten agrarische ondernemers sterk op hun kosten, want aan de marktprijzen kan een boer immers niet veel doen. Gek eigenlijk dat kostprijzen van voedsel nog niet zo lang bestaan.
6 Oktober 2020
zuivel supermarkt Verenigde Staten zuivelconsumptie

Nieuws FAO voedselindex

FAO-voedselindex stijgt voor derde maand op rij

De FAO voedselprijsindex heeft de stijgende lijn voortgezet en komt ook in augustus weer hoger uit. Doe toename komt dit keer voort uit hogere indexen van suiker, graan en plantaardige oliën.
4 September 2020
supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Voedselprijzen

Enorme verschillen in EU voedselprijzen

Binnen de Europese Unie bestaan er grote verschillen in de prijzen van voedsel. Vlees kost in Oostenrijk gemiddeld bijna dubbel zoveel dan in buurland Hongarije. Roemeense consumenten betalen in de EU het minst voor vlees, blijkt uit cijfers van het Europese statistische bureau Eurostat.
25 Augustus 2020
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Voedselprijs

Weinig besef hoe goedkoop voedsel is

Nederlandse consumenten hebben niet door hoe weinig ze aan voedsel uitgeven. Onderzoeksbureau DirectResearch leidt dit af uit een representatieve steekproef onder 1.560 respondenten. Daaruit blijkt dat de gemiddelde Nederlander denkt bijna 25% van het huishoudinkomen aan voedsel te besteden. In werkelijkheid is dit 8%.
13 Augustus 2020
melk supermarkt retail Jumbo

Nieuws FAO-voedselindex

Stijgende lijn voedselindex houdt ook in juli aan

De FAO voedselprijsindex wist in juni voor het eerst in 2020 een stijging in te zetten. Ook in juli zet deze stijging door, voornamelijk opgedreven door de prijzen van plantaardige oliën en zuivelproducten.
10 Augustus 2020
zuivel supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws FAO-voedselindex

Voedselindex zet eerste stap richting herstel

De FAO voedselprijsindex, de graadmeter voor de mondiale voedselprijzen, is over de eerste maanden van 2020 voornamelijk gedaald. Over de maand juni heeft de index echter een stap omhoog gezet. Dit is de eerste stijging in het puntenaantal dit jaar.
7 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden