Bemesting

aardappelen aardappelperceel ruggen

Aangeboden door OCI

N-bijbemesting fritesrassen en rassen koelvers

Na een lange periode van droogte is er de afgelopen week eindelijk wat natuurlijke neerslag gevallen waardoor de gewassen weer enig herstel vertonen. Aardappelrassen als Fontane en Hansa staan volop in de bloei. In dit stadium hebben de meeste percelen die tot eind april zijn gepoot, de knolzettingsfase achter de rug. Als er nu nog stikstof wordt gegeven, dan komt dit vooral ten goede aan de knolgroei. 
22 Juni 2020
mest bemesting uitrijden

Opinie Herre Bartlema

Precisiebemesting kan en gebeurt overal

Een landbouw zonder emissies. Het moet. Het kan. Met deze boodschap opende commissievoorzitter Remkes de presentatie van zijn slotadvies aan de Tweede Kamer over de stikstofcrisis. Nederlandse agrarische ondernemers werken al hard aan het terugdringen van emissies.
17 Juni 2020
kunstmest ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 19

Percelen bemesten na eerste grassnede

Al voor de neerslag op 28 april viel, is bij verschillende veehouders van de Boerenbusiness Ruwvoertour de eerste grassnede al gemaaid. Op enkele percelen is ook al mest gereden.
5 Mei 2020
droogte mest bemesting uitrijden

Nieuws Agroweer

Vandaag en morgen stofstormen

Met een tot windkracht 6 aantrekkende wind en windstoten tot 60 km/ uur kan er vandaag veel zand opwaaien op stuifgevoelige gronden. Bovendien vergroot het zeer zonnige weer en de uitzonderlijk droge lucht de stuifgevoeligheid.
20 April 2020
grasland melkveebedrijf koeien mest bemesting

Aangeboden door ForFarmers

Bemesting aanpassen vanwege natte percelen?

Door de aanhoudende regenval was bemesten de afgelopen weken nog nauwelijks mogelijk. Logisch dus dat iedere veehouder zo snel mogelijk aan de slag wil met de voorjaarsbemesting. Tegelijkertijd wil je structuurschade aan de grond en drijfmestversmering in het gras voorkomen.
12 Maart 2020
mest bemesting uitrijden

Ruwvoertour Mest

Nat weer zorgt voor uitstellen bemesten

Een aantal weken geleden is het mestseizoen van 2020 van start gegaan. De meeste deelnemende veehouders van de Ruwvoertour hebben het grasland voor de grote regenval kunnen bemesten.
11 Maart 2020
KWS

Aangeboden door KWS

Het moment om te bemesten is aangebroken!

Bemest vanaf nu bij om opbrengst en kwaliteit te halen. Snelle Lente Rogge, wat speciaal ontwikkeld is als voedergewas tussen twee teelten maïs, is in staat om in het vroege voorjaar zeer snel te groeien en om begin april al 4.000 tot 5.000 kg drogestofopbrengst met een eiwitpercentage van 15-18% te behalen.
17 Februari 2020
Boerenbusiness

Opinie Herre Bartlema

De koninklijke weg naar een rationeel mestbeleid

Onze koningin opent op woensdag 4 september de 'Groene Mineralen Centrale' te Beltrum, gelegen in de Achterhoek. Het project krijgt daarmee aandacht van een breed publiek en dat verdient het ook. Het gaat immers om een systeeminnovatie met een grote maatschappelijke betekenis.
3 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden