De Heus

Nieuws Overname

De Heus op overnamepad in Indonesië

4 Juni 2020 - Chanti Oussoren

Diervoedergigant De Heus heeft een mengvoerbedrijf in Indonesië overgenomen. Het bedrijf neemt de mengvoeractiviteiten van Neovia Indonesia over.

De overname van Neovia Indonesia, die bestaat uit de twee mengvoederfabrieken is op 2 juni afgerond. De twee fabrieken in West-Java en Oost-Java hadden vorig jaar een verkoopvolume van in totaal 125.000 ton en richten zich voornamelijk op de pluimvee- en varkenssector

Gabor Fluit, directeur van bedrijfsgroep de Heus Asia, geeft aan dat deze acquisitie bedoeld is om de groeistrategie te versnellen. "Het biedt ons een kans om onze positie in belangrijke vee- en aqua-landbouwgebieden uit te breiden en het bedrijf zit dicht bij onze bestaande en potentiële nieuwe klanten."

Grote speler
Naast het vergroten van haar marktpositie in Indonesië, is De Heus ook druk met overnames in andere landen. Begin maart dit jaar nam het bedrijf nog veevoederbedrijf in Brazilië over en ook in Spanje is het bedrijf al enige tijd bezig met overnames om haar imperium te vergroten. Mogelijk probeert de veevoergigant daarmee in te spelen op de krimpende mengvoersector in Noordwest-Europa. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Voer

Koen en Co de Heus stoppen als CEO bij familiebedrijf

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden