De Heus

Nieuws Overname

De Heus op overnamepad in Indonesië

4 Juni 2020

Diervoedergigant De Heus heeft een mengvoerbedrijf in Indonesië overgenomen. Het bedrijf neemt de mengvoeractiviteiten van Neovia Indonesia over.

De overname van Neovia Indonesia, die bestaat uit de twee mengvoederfabrieken is op 2 juni afgerond. De twee fabrieken in West-Java en Oost-Java hadden vorig jaar een verkoopvolume van in totaal 125.000 ton en richten zich voornamelijk op de pluimvee- en varkenssector

Gabor Fluit, directeur van bedrijfsgroep de Heus Asia, geeft aan dat deze acquisitie bedoeld is om de groeistrategie te versnellen. "Het biedt ons een kans om onze positie in belangrijke vee- en aqua-landbouwgebieden uit te breiden en het bedrijf zit dicht bij onze bestaande en potentiële nieuwe klanten."

Grote speler
Naast het vergroten van haar marktpositie in Indonesië, is De Heus ook druk met overnames in andere landen. Begin maart dit jaar nam het bedrijf nog veevoederbedrijf in Brazilië over en ook in Spanje is het bedrijf al enige tijd bezig met overnames om haar imperium te vergroten. Mogelijk probeert de veevoergigant daarmee in te spelen op de krimpende mengvoersector in Noordwest-Europa. 

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws OVERNAME

Coppens Diervoeding komt in handen van De Heus

Nieuws Jaarcijfers 2021

De Heus voert winst in thuismarkt stevig op

Nieuws Oorlog

De Heus blijft in Rusland en dit is waarom

Nieuws Feijen Diervoeders

De Heus doet overname in Oost-Nederland

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief