Interventieregeling

varkensvlees

Inside Varkens

EU aarzelt over ingrijpen op varkensmarkt

Komt er in navolging van rundvlees, zuivel, groenten en fruit ook een particuliere opslagregeling voor varkensvlees? In tegenstelling tot deze agrarische sectoren is dit minder gebruikelijk, maar de coronacrisis in combinatie met de Afrikaanse varkenspest zou een uitzondering kunnen zijn op deze regel.
17 November 2020
zuivel boter

Business Zuivel

Brusselse boterberg wordt steeds hoger

Er is veel animo om boter weg te leggen in de particuliere opslagregeling van de Europese Commissie, die is bedoeld om de zuivelmarkt te stutten in de coronacrisis. Ondertussen is de grens van ...
17 Juni 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Business Zuivel

Geeft Brussel gehoor aan noodoproep zuivelsector?

De melkpoederprijzen zijn intussen zo hard gedaald dat de European Dairy Association (EDA) bij de Europese Commissie erop aandringt om de Private Opslag-regeling te openen. En de European Milk Board (EMB) wil dat het melkminderingsplan van stal getrokken wordt. Veelzeggende noodsignalen, maar geeft Brussel hier ook gehoor aan?  
3 April 2020
FrieslandCampina

Inside Melk

Europese poederberg op een haar na verkocht

Het laatste restant van de Europese interventievoorraad van magere melkpoeder is nu op een haar na verkocht. Daarmee komt er een einde aan een slepend hoofdstuk.
24 Januari 2019
zuivel boter

Inside Melk

Hoe de EMB een zuivelcrisis wil bestrijden

Wanneer de Europese Commissie (EC) geen marktinstrument implementeert dat voor stabiele en hogere melkprijzen zorgt, dan blijven er amper melkveehouders over. Dat stelde de European Milk Board (EMB) donderdag 17 januari op de Grüne Woche in Berlijn.
22 Januari 2019
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Nieuws Zuivelnoteringen

Prijs magere melkpoeder zet grote stappen

Het optimisme op de zuivelmarkt wakkert verder aan. De prijs van magere melkpoeder toont op de Global Dairy Trade (GDT) in Nieuw-Zeeland een dikke plus, terwijl ook de Europese poedernoteringen stijgen.
16 Januari 2019
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Inside Melk

Voorraad interventiepoeder is nu nagenoeg leeg

Het goede sentiment op de markt voor melkpoeder zet door. De Europese Commissie (EC) heeft deze week opnieuw een groot volume magere melkpoeder uit interventie verkocht, waardoor de voorraad nu nagenoeg leeg is.
10 Januari 2019
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking melkpoeder

Inside Melk

Waarom voorraad melkpoeder snel slinkt

Lange tijd was de interventievoorraad magere melkpoeder een loden last op de zuivelmarkt. Sinds enkele maanden worden bij de verkooptenders keer op keer forse volumes verkocht, wat maakt dat de voorraad inmiddels flink is geslonken. Hoe komt dit, en wat betekent dit voor de melkprijs?
15 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden