Rijksvastgoedbedrijf

uien zaaien flevoland Gewastour2020

Nieuws Grondmarkt

3.000 hectare cultuurgrond op de tocht voor woningen

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft circa 3.000 hectare landbouwgrond die potentieel geschikt is als bouwlocatie. Dat schrijft minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge op dinsdag 10 mei in beantwoording op Kamervragen.
10 Mei 2022
akkerbouw grond voorjaar

Nieuws Politiek

'Rijk mag geen éénjarige pacht meer uitgeven'

De Tweede Kamer wil niet meer dat het Rijksvastgoedbedrijf de 40.000 hectare agrarische grond die het bezit, in éénjarige pacht uitgeeft. Ook moet de regering een regeling in het leven roepen die boeren pachtkorting geeft op de gronden die zij pachten van Rijksvastgoedbedrijf. Mits zij werken aan een duurzame bedrijfsvoering.
7 December 2021
akkerbouw grond grondprijs

Nieuws Grond

Geen steun pachtvisie van Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) onderschrijft de onlangs gepresenteerde pachtvisie van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) en neemt daardoor afstand van het voorgestelde beleid van de minister van Landbouw, Natuur en Voedsel (LNV). Dat stelt de Bond van Landpachters en Eigen-Grondgebruikers (BLHB).
3 Juni 2021
grond uien flevoland Gewastour2020

Inside Grond

Dit zijn de pachtprijzen in de IJsselmeerpolders

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft de afgelopen periode 21 kavels binnen de IJsselmeerpolders in geliberaliseerde pacht aangeboden. In totaal gaat het om zo'n 584 hectare. Inmiddels zijn 16 van deze kavels verpacht en de prijzen lopen behoorlijk uiteen: van €1.200 tot €3.500 per hectare. Een overzicht van de pachtprijzen in de IJsselmeerpolders.
10 December 2020
123huurgrond.nl

Nieuws Grondmarkt

Pachters teleurgesteld in Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) levert niet het beloofde maatwerk aan de pachters, die veel inkomsten mislopen door de coronacrisis. Hierdoor kunnen zij bij het betalen van de pacht financieel in de knel komen.
5 Juni 2020
grond gras grasland

Nieuws Grond

RVB biedt 825 hectare pachtgrond aan

Het Rijksvastgoedbedrijf meldt donderdag 1 augustus dat het 825 hectare landbouwgrond voor geliberaliseerde pacht gaat aanbieden. De 42 kavels zijn gelegen in de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en de Wieringermeer.
1 Augustus 2019
akkerbouw grond flevoland

Nieuws Grond

RVB biedt 845 hectare pachtgrond aan

Rijksvastgoedbedrijf meldt 845 hectare voor geliberaliseerde pacht aan te bieden. Het gaat om 42 kavels, verspreid over de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Wieringermeer. Alle details over de percelen en verdere informatie wordt begin augustus naar buiten gebracht.
3 Juni 2019
akkerbouw grond

Nieuws Grond

Belegger ASR bijna grootste grondeigenaar

Het areaal dat in eigendom van agrarisch ondernemers is, is gedaald. Daarentegen nam het areaal erfpacht de afgelopen 10 jaar juist toe. Dat heeft te maken met het feit dat beleggers steeds meer investeren in grond.
6 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden