Uienprijzen

uien

Marktupdate Uien

Uienmarkt voelt deze week wat vriendelijker aan

We hebben de eerste volle week van november achter de rug. Daarmee wordt het de weken aftellen in het traditionele Afrikaseizoen. Een boot voor Afrika zorgde deze week overigens voor een positievere stemming. En Afrikaanse kopers zijn niet als enige aan de markt voor Nederlandse uien.
10 November 2023
uien uienbewaring

Marktupdate Uien

Telers houden de uienprijs in de benen

De handel in uien blijft aan de stroeve kant. Telers met goede uien houden de deur dicht. Wat er op de markt komt heeft vaak een verhaaltje. Kwaliteit blijft wel een punt van zorg. Soms kun je daar als teler niks aan doen, maar zuinigheid op het verkeerde moment speelt sommigen in de bewaring nu parten.
3 November 2023
uien rode uien

Nieuws Uien

India gooit exportheffing voor uien in de strijd

India heeft de minimumexportprijs voor uien verhoogd. De regering ziet zich daartoe genoodzaakt om voldoende uien voor de binnenlandse markt te houden. De maatregel is zaterdag bekend gemaakt en gaat per 29 oktober in en blijft tot 31 december van kracht. Daarnaast wil India de interventievoorraad uien vergroten.
30 Oktober 2023
uien uienbewaring

Analyse Uien

Wie buigt naar wie op de uienmarkt?

Telers zitten vast in het zadel en sorteerders en handelaren zijn aan de voorzichtige kant. Sorteerders kunnen zich ook terughoudend opstellen omdat er nog de nodige partijen uit de tijdelijke opslag geladen moeten worden. Dat wordt nog wat versterkt daar aanbod van uien met kwaliteitsproblemen, die links en rechts de kop opsteken.
27 Oktober 2023
export uien

Marktupdate Uien

Uien van topkwaliteit zijn nog niet te koop

Prijzen van uien op de regionale beurzen neigen iets naar beneden of blijven stabiel. Wat zeggen de noteringen ons? Niet zoveel als we heel eerlijk zijn. De handel bestaat namelijk vooral uit de partijen die weg moeten om wat voor een reden dan ook. Echt goede uien zijn niet of nauwelijks te koop.
27 Oktober 2023
uien

Marktupdate Uien

Wikken en wegen, waar doe je goed aan met uien?

De regionale beurzen noteren allemaal uien uit de bewaring, nu Middenmeer is overgestapt. Heel veel handel is er overigens niet. De combinatie van relatief hoge prijzen en zorgen over de kwaliteit maakt kopers voorzichtig. Marktexpert Jurphaas Lugtenburg legt uit in zijn marktupdate.
20 Oktober 2023
uienbewaring

Marktupdate Uien

Zorgen over kwaliteit remmen de kooplust

De af land uien zijn grotendeels weg en voor de levering uit de schuur is het net nog wat aan de vroege kant. Deze tweespalt is in de regionale beurzen terug te zien aan de grote prijsrange. In de praktijk is er alleen niet heel veel handel. Telers zitten vast in het zadel en kopers zijn voorzichtig en willen zich niet branden aan een partij waar toch kwaliteitsproblemen in zitten.
13 Oktober 2023
uien uienbewaring

Analyse Uien

Hebberig en huiverig liggen dichtbij op uienmarkt

De kaarten liggen niet ongunstig geschud voor de uienmarkt zo aan de rand van de af land-periode. Zowel telers als sorteerders staan er over het algemeen positief in en verwachten dat er nog wel het een en ander in het verschiet ligt. Het vertrouwen in markt verzilveren, is echter in veel gevallen een brug te ver.
7 Oktober 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden