Uienprijzen

uien

Marktupdate Uien

Wikken en wegen, waar doe je goed aan met uien?

De regionale beurzen noteren allemaal uien uit de bewaring, nu Middenmeer is overgestapt. Heel veel handel is er overigens niet. De combinatie van relatief hoge prijzen en zorgen over de kwaliteit maakt kopers voorzichtig. Marktexpert Jurphaas Lugtenburg legt uit in zijn marktupdate.
20 Oktober 2023
uienbewaring

Marktupdate Uien

Zorgen over kwaliteit remmen de kooplust

De af land uien zijn grotendeels weg en voor de levering uit de schuur is het net nog wat aan de vroege kant. Deze tweespalt is in de regionale beurzen terug te zien aan de grote prijsrange. In de praktijk is er alleen niet heel veel handel. Telers zitten vast in het zadel en kopers zijn voorzichtig en willen zich niet branden aan een partij waar toch kwaliteitsproblemen in zitten.
13 Oktober 2023
uien uienbewaring

Analyse Uien

Hebberig en huiverig liggen dichtbij op uienmarkt

De kaarten liggen niet ongunstig geschud voor de uienmarkt zo aan de rand van de af land-periode. Zowel telers als sorteerders staan er over het algemeen positief in en verwachten dat er nog wel het een en ander in het verschiet ligt. Het vertrouwen in markt verzilveren, is echter in veel gevallen een brug te ver.
7 Oktober 2023
uienbewaring inschuren

Marktupdate Uien

Uienmarkt toont twee verschillende gezichten

De uienprijzen op de regionale beurzen staan ietwat onder druk. Er is een zekere schifting tussen de partijen in de schuur en de laatste af land uien. De export breekt tot nog toe geen records. Sommige sorteerders maken zich daar zorgen over terwijl het op de telers nauwelijks indruk maakt.
6 Oktober 2023
uien uien laden

Analyse Uien

Spreiding in kwaliteit maakt uienhandel lastig

Elk uienjaar brengt zijn eigen uitdagingen mee. Dat is nu niet anders. Over het extreme groeiseizoen is al veel gezegd en geschreven. De gevolgen worden nu steeds duidelijker. Van goede uien waar niks op aan te merken valt tot spul waar de tranen van in de ogen springen, alles komt voorbij. Die grote spreiding in kwaliteit maakt de handel, zeker op de langere termijn, er niet makkelijker op.
29 September 2023
uienoogst

Marktupdate Uien

Kwaliteit wordt de scherprechter in de uien

De uiennoteringen op de regionale beurzen maakten deze week geen rare sprongen. Overdreven druk in de handel is het overigens ook niet. Grofte maakt een verschil, maar nog veel belangrijker is de kwaliteit. Telers die denken: We rijden ze binnen en zien het wel, kunnen nog weleens bedrogen uitkomen.
29 September 2023
uienoogst

Marktupdate Uien

Uienkopers en -verkopers hebben elkaar in de tang

De uienprijzen op de regionale beurzen blijven redelijk stabiel maar heel veel handel is er niet. Telers, handel en verwerkers hebben moeite om tot elkaar te komen. Prijs is bij de teler het pijnpunt terwijl verwerkers de kwaliteit als het grote risico zien.
22 September 2023
uien uienoogst uien laden

Nieuws Uien

Europese uienoogst in volle gang na lastig groeiseizoen

Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk is de oogst van zaaiuien in volle gang. Telers sluiten daarmee het boek van wederom een lastig groeiseizoen en proberen het gewas zo goed mogelijk te bewaren en af te zetten. De marktsituatie is over de hele linie vergelijkbaar te noemen.
19 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden