Maciej Bledowski / Shutterstock.com

Nieuws Halfjaarcijfers

Forse winsttoename voor Chinese WH Group

12 Augustus 2020

Over het eerste halfjaar is de winst van de Chinese WH Group, 's werelds grootste varkensvleesverwerker, flink toegenomen. De varkensvleesgigant verwacht voor de tweede helft van het jaar een fors lagere export vanuit de Verenigde Staten.

De bedrijfswinst van de WH Group is over de eerste 6 maanden van het jaar met maar liefst 20,9% toegenomen. De nettowinst voor waardeaanpassingen bedroeg $550 miljoen, vorig jaar was dit bedrag $463 miljoen. De omzet van het bedrijf nam toe van $11,13 miljard vorig jaar tot $12,48 miljard dit jaar. De Chinese varkensprijzen, die gemiddeld 137% hoger lagen dan over dezelfde periode vorig jaar, deden de inkomsten stijgen ondanks dat de verkoopvolumes met 1,5% daalden.

Verpakt vlees blijft de kernactiviteit van het bedrijf. Dit heeft over de betreffende periode voor 46,8% bijgedragen aan de omzet, en voor 75% aan de bedrijfswinst van het bedrijf.

Als gevolg van de aanhoudende uitbraken van de Afrikaanse varkenspest stegen ook de inkomsten van vers varkensvlees uit China. De inkomsten namen met 56,9% toe terwijl het aantal geslachte varkens met 62% afnam tot circa 3,27 miljoen stuks.

Verwachting tweede halfjaar
Voor de tweede helft van het jaar schat Guo Lijun, chief financial officer van WH Group, dat de invoer van varkensvlees vanuit de Verenigde Staten zal dalen. Deze verwachting is gebaseerd op de grote gevolgen van het coronavirus. Bij Amerikaanse vleesverwerkers is er sprake geweest van grootschalige besmettingen onder personeelsleden. De verwerkingsvolumes zijn daardoor sterk gedaald en dat deed de prijzen flink toenemen bij onder meer Smithfield Foods, eigendom van de WH Group.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Nieuws Vleesmarkt

Chinese vleesimport heeft jasje uitgedaan in maart

Analyse Varkens

Kan durfkapitaal de varkenscyclus verstoren?

Nieuws Rabobank

'Varkensvleesproductie in Europa krimpt licht in 2022'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief