Zaaiuien

Gewastour 2021

Gewastour uien - week 27

Hoe doen de uien het ten opzichte van andere jaren?

Nu de bolvorming in de zaaiuien is begonnen en de planten flink groeien, kunnen er vergelijkingen worden gemaakt met de voorgaande seizoenen. Loopt de groei gelijk of zijn er duidelijke verschillen zichtbaar in de zaaiuien?
6 Juli 2021
waterschade

Gewastour Weer - Week 26

Groeizaam weer in juni, maar zwaar voor telers

In juni hebben akkerbouwers bijna alle weersomstandigheden meegemaakt. Tropische temperaturen met zonneschijn werden gevolgd met onweer en zware regenval, wat plaatselijk voor veel problemen zorgde. Ondanks deze extremen lijken de gewassen een inhaalslag te hebben gemaakt in de groei.
2 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 26

Zaaiuien herstellen zich en laatste kunstmestgift

De uientelers hebben de afgelopen week de laatste kunstmestgift gestrooid over de percelen. De groei lijkt er nog dik in te zitten en wat extra mineralen kunnen goed van pas komen. Daarnaast zijn de zaaiuien, die 2 weken geleden flink werden geschaad door de zware windstoten, goed bijgetrokken.
2 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 26

Bolvorming zaaiuien nog niet overal begonnen

Op enkele percelen zijn de zaaiuien begonnen met bolvorming, maar op andere percelen lijkt het gewas daarvoor nog te jong. Daglengte en temperatuur zijn daarbij leidend. Ook controleren telers de zaaiuien op trips. Gaat het trips-alarm al af?
30 Juni 2021
uien

Inside Uienmarkt

Weinig spektakel aan slot van uienseizoen

De uienmarkt begeeft zich in de blessuretijd van het handelsseizoen. Waar op het voetbalveld de blessuretijd nog wel eens goed is voor spektakel, is daar op de uienmarkt weinig sprake van.
25 Juni 2021
Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 25

Maken de zaaiuien een inhaalslag?

De zaaiuien kennen een moeilijk start door de koude en natte weersomstandigheden. Ook nadat de temperatuur begin juni omhoog schoot, bleef de groei achter in bepaalde gebieden. Inmiddels lijken de zaaiuien zich te herpakken. Maken ze een inhaalslag?
24 Juni 2021
schade Gewastour 2021

Gewastour Uien - Week 24

Flinke schade in zaaiuien door onweersbuien

Het waren bijna Amerikaanse taferelen met het noodweer afgelopen vrijdag. De hevige onweersbuien hebben regionaal voor veel schade gezorgd. Plensbuien lieten opnieuw sloten overlopen en ook de harde windstoten hebben schade aangericht op de percelen. 
19 Juni 2021

Aangeboden door Bayer CropScience

Trips in uien! Wat nu?!

Na een lange periode van kou en nattigheid zijn de meeste uien nu goed aan de groei. Dit betekent echter ook dat de eerste trips zich weer laat zien. Hoe gaan we hier ook al weer mee om? Mark Ermers van Bayer CropScience neemt u weer mee naar de uien.
17 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden