JBS

slachterij

Nieuws Vlees

Vleesgigant JBS getroffen door hack

Het Braziliaanse JBS is dit weekend getroffen door een hack op het informatiesysteem op locaties in Australische en Noord-Amerika.
1 Juni 2021
financieel euro

Nieuws Vivera

JBS koopt Nederlandse Vivera voor €341 miljoen

De Braziliaanse voedselproducten JBS heeft het Nederlandse bedrijf Vivera overgenomen voor €341 miljoen. Dat meldt het concern uit Brazilië maandag 19 april. De overname is inclusief de drie fabrieken en het R&D-centrum van Vivera. Goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en ondernemingsraad laten nog op zich wachten.
19 April 2021
varkensvlees

Nieuws Vlees

Braziliaanse JBS wil voor 2040 CO2-neutraal zijn

Het Braziliaanse JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, heeft zichzelf het doel gesteld om de broeikasgasemissies voor 2040 naar 0 te brengen. 'We zijn ons ervan bewust dat het een zeer ambitieus doel is', vertelt CEO Gilberto Tomazoni. 'Maar, het is een mooie uitdaging voor het hele bedrijf.'
26 Maart 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Coronacrisis

Belgische Westvlees blijft vooralsnog open

De Belgische slachterij Westvlees mag ondanks een uitbraak van het coronavirus onder het personeel alsnog haar werkzaamheden voortzetten. Wel worden er extra maatregelen genomen en gaat het bedrijf alle medewerkers preventief testen. Ondertussen wordt er in Ierland wel een slachthuis gesloten en biedt vleesconcern JBS in Brazilië juist nieuwe banen aan.
11 Augustus 2020
china varkensvlees

Nieuws Vleestekort China

JBS sluit vleesdeal met Chinese WH Group

De twee grootste vleesconcerns ter wereld hebben een vleesdeal gesloten ter waarde van $700 miljoen. Het Braziliaanse JBS gaat de Chinese WH Group voorzien van varkens-, rund- en pluimveevlees.
29 Januari 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Ractopamine

Varkensreus JBS verbiedt groeihormoon in VS

Het Brazialiaanse vleesconcern JBS gaat het gebruik van het groeihormoon ractopamine bij varkens in de Verenigde Staten verbieden. Op die manier wil de slachter beter inspelen op de afzet naar China waar het middel verboden is.
8 Oktober 2019
Danish Crown

Nieuws Overname

JBS verlost Danish Crown van Tulip Limited

Danish Crown heeft het verliesgevende Britse zusterbedrijf Tulip van de hand gedaan aan American Pilgrim’s Pride, een beursgenoteerd bedrijf uit Brazilië. De overnamesom bedraagt $2,4 miljard.
28 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden