Danish Crown

Nieuws Overname

JBS verlost Danish Crown van Tulip Limited

28 Augustus 2019 - Wouter Baan

Danish Crown heeft het verliesgevende Britse zusterbedrijf Tulip Limited van de hand gedaan aan American Pilgrim’s Pride, een beursgenoteerd bedrijf uit Brazilië. De overnamesom bedraagt omgerekend zo'n €321 miljoen. 

Tulip heeft in het Verenigd Koninkrijk 12 vestigingen en verwerkt daar per jaar een slordige 200.000 ton Deens- en Brits varkensvlees tot met name bacon. Tulip is al een paar jaar verliesgevend en drukt de resultaten van Danish Crown. Het afgelopen gebroken boekjaar (2017/2018) bedroeg het verlies ongeveer €35 miljoen. Ondanks diverse verwoede pogingen om het tij te keren, is dat niet gelukt.

$75 miljoen verlies
American Pilgrim’s Pride is in handen van JBS Foods, dat verreweg het grootste vleesconcern in de wereld is. Zij willen hun positie op de Britse markt verstevigen en ziet zodoende brood in Tulip. Het bedrijf is daar nu al actief met pluimveevlees.

De overnamesom is lager dan de boekwaarde van Tulip. Dat betekent dat Danish Crown een verlies neemt van bijna €67 miljoen. Danish Crown zal Tulip in de toekomst wel blijven voorzien van grondstof van Deense varkens.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden