Aardappelvoorraad

aardappelen akkerbouw aardappelperceel doodspuiten

Analyse Aardappelen

Bedroevend lage opbrengst aardappelen in België

Hitte en droogte, dat is geen aardappelweer. Dat wordt bevestigt in de proefooiing van het Belgische PCA. Nagroei is er nauwelijks en de percelen rijpen snel af. De opbrengsten van Challenger en Fontane dreigen daarmee historisch laag uit te komen.
9 September 2022
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Aardappelen in Vlaanderen geven de geest

Nauwelijks regen en hoge temperaturen, dat is geen weer voor aardappelen. Dat blijkt ook wel uit de proefrooicijfers van Challenger en Fontane die PCA donderdag 25 augustus publiceerde. De groei is eruit, maar wat zit eronder?
26 Augustus 2022
aardappelen aardappelperceel

Nieuws Aardappelen

Vroege aardappelen in België laten het afweten

De hitte van vorige week heeft flink huisgehouden op de percelen vroege aardappelen in Vlaanderen die PCA volgt. De Amora doet nog iets terwijl de groei van Sinora ligt volledig stil staat zo blijkt uit de resultaten van de proefrooiing van vrijdag 22 juli die vandaag (dinsdag 26 juli) door PCA is gepubliceerd.
27 Juli 2022
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Vroege aardappelen in België gaan snel achteruit

De opbrengst op de percelen met vroege fritesrassen Amora en Sinora, die door het Interprovinciaal Proefcentrum voor de aardappelteelt (PCA) gevolgd worden, lopen iets voor op het langjarige gemiddelde. Het gewas begint wel erg snel te slijten. Dat blijkt uit de proefrooiing van 13 juli die gisteren is gepubliceerd.
15 Juli 2022
aardappelen

Marktupdate Aardappelen

Mismatch in de aardappelmarkt

De categorie I op de PotatNL is vandaag verder weggezakt. Het valt niet mee een koper te vinden de fabrieken zijn niet aan de markt, zegt DCA marktexpert Edwin Burgers. Categorie II heeft wel een stap omhoog gedaan maar, die gaat naar andere bestemmingen. Dat geeft een scheef beeld in de noteringen.
4 Juli 2022
aardappelen kisten bewaring akkerbouw aardappelbewaring opslag

Analyse Aardappelen

Marktprijs oude oogst aardappelen zakt diep weg

Feit is dat het groeiseizoen voor de nieuwe oogst tot nu toe onder uitstekende omstandigheden plaatsvindt. Dat zorgt ervoor dat de oude oogst qua prijsvorming de tol betaalt.
1 Juli 2022
aardappelen spuiten frankrijk

Nieuws Aardappelen

Vrije aardappel nauwelijks te vinden in Frankrijk

Franse aardappelverwerkers hebben het recordtempo vastgehouden dit voorjaar. Dit resulteert erin dat vrije aardappelen nog nauwelijks verkrijgbaar zijn. Hoge temperaturen en een gebrek aan neerslag zorgt ervoor dat de gewassen een lastige start kennen. Ook is meer duidelijk over het areaal voor 2022.
20 Juni 2022
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Nieuws Aardappelen

Franse verwerking en voorraad recordhoog

Zowel de verwerking van industrieaardappelen als de aardappelvoorraad liggen dit voorjaar op een historisch hoog niveau in Frankrijk. Het gros van de aardappelen dat telers begin vorige maand nog in voorraad hadden ligt bij fritesproducenten vast op voorraad.
16 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden