Aardappelvoorraad

pootgoed aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Nog maar weinig vrije aardappelen in België

De Belgische aardappelvoorraad ligt begin april fors lager dan afgelopen jaar, maar bevindt zich nog wel boven het vijfjarige gemiddelde.
15 April 2022
aardappelen aardappelbewaring zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

VTA: 8,5% minder vrije aardappelen in opslag

Deelnemende telers van de VTA voorraadinventarisatie consumptieaardappelen hebben 12% minder aardappelen in voorraad dan gemiddeld is. Ten opzichte van vorig seizoen is dat 14,3% minder. Er is een soortgelijk percentage aardappelen afgeleverd, maar door de kleinere oogst waren de schuren minder vol half februari.
2 Maart 2022
aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Belgische voorraad gelijk aan vorig seizoen

De Belgische voorraad aardappelen bedraagt begin februari 2,52 miljoen ton. Dat is ongeveer gelijk aan de vorige twee seizoenen. Dat heeft het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) bekend gemaakt.
16 Februari 2022
aardappelen aardappelperceel Duitsland

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappelvoorraad kleinste sinds 2018

Aardappeltelers in Duitsland hebben fors minder aardappelen in voorraad ten opzichte van de voorgaande twee jaren. Het verschil met 2020 bedraagt ruim 400.000 ton. De kleinere voorraad is vooral te wijten aan een kleiner areaal. De opbrengst is namelijk flink verbeterd.
8 Februari 2022
aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

VTA: Vrije aardappelen minder in voorraad

Gebaseerd op cijfers uit de eerste voorraadmeting voor consumptieaardappelen van VTA kan geconcludeerd worden dat de opbrengsten lager uitvallen dan eerder gedacht. De schuren zijn leger en vooral aan vrije aardappelen ontbreekt het. Wat betekent dit voor de marktkansen op lange termijn?
13 December 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Belgische industrie heeft oogje op vrije aardappelen

Aardappelverwerkers in België hebben meer vrije aardappelen aangekocht om verwerkingsseizoen 2021-2022 mee te beginnen. Contractaardappelen worden spaarzamer gebruikt. Hoeveel vrije aardappelen zijn nog op voorraad en zijn er wel voldoende aardappelen op contract?
26 November 2021
aardappelen poten

Inside Aardappelen

'Contractprijs moet omhoog om telers te behouden'

Eén van de natste zomers in de afgelopen decennia en niet overal even gemakkelijke omstandigheden vooral richting het einde van het rooiseizoen, zo vat de North-western European Potaot Growers (NEPG) het seizoen samen. Wat betekent dat voor de raming van aardappelopbrengsten in de EU-4 die de organisatie vandaag (vrijdag 19 november) publiceerde?
19 November 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Minder vrije aardappelen in de bewaring

Nederlandse aardappeltelers hebben tot nu toe een minder groot deel van de aardappelen afgeleverd in vergelijking met het 5-jarig gemiddelde. Dat blijkt uit de derde voorraadinventarisatie waarvan de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) de resultaten vandaag bekend heeft gemaakt.
3 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden