Uienvoorraad

Gewastour 2022

Gewastour uien - week 41

Proefcijfers: grote variatie uienoogst, beregenen loont

De oogst van de zaaiuien is zo goed als afgelopen en het is tijd om de balans op te maken. De opbrengsten van de Boerenbusiness Gewastour lopen dit seizoen ver uiteen, waarbij beregenen lijkt te lonen tot redelijke opbrengsten. 
11 Oktober 2022
export uien

Analyse Uien

Fluistert de uienmarkt een winstwaarschuwing?

De uienmarkt vertoont wat haarscheurtjes zegt DCA Marktexpert Pieter Post. De stemming rustig straalt niet echt vertrouwen uit. Het areaal is kleiner, de opbrengsten vallen niet overal mee, de laatste uien zijn nog niet binnen en de export loopt voor. Dat geeft de teler moed, maar is geen garantie voor een markt die blijft stijgen.
30 September 2022
uien uienoogst zaaiuien

Analyse Uien

Teler blaakt van vertrouwen in uienmarkt

De regionale beurzen deden ook deze week er weer een schepje bovenop bij de noteringen. En dat geeft de telers vertrouwen. In de handel is de stemming over het algemeen ook goed. Een stijgende markt is altijd prettig zaken doen. Maar de relatief hoge prijzen zijn niet geheel zonder risico.
19 Augustus 2022
rode uien Gewastour2020

Analyse Uien

Grote twijfel over CBS-cijfers rode en gele uien

Er zijn grote twijfels over de cijfers van het uienareaal rood ten opzichte van geel bij het CBS. Het areaal rood lijkt door deze cijfers aanzienlijk kleiner dan eerder werd verwacht, en kan nauwelijks kloppen. Zeker als we kijken naar de hoeveelheid zaaizaad die er is verkocht.
13 Juli 2022
uien uienbewaring

Nieuws Uien

Voorraad vrije uien loopt hard terug

De voorraad vrije uien is inmiddels onder het langjarige gemiddelde gezakt. Dat meldt de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) na de voorraadinventarisatie onder haar leden. Ten opzichte van december is daarmee een behoorlijke inhaalslag gemaakt.
18 Februari 2022
akkerbouw uien

Analyse Uien

Een inschatting: hoeveel uien zijn er nog over?

Uienseizoen 2021/2022 zette al een record neer qua totale oogst en daar komt een uitstekende eerste helft van het exportseizoen bij. Tot en met week 52 zijn er al meer dan 800.000 ton uien geëxporteerd. De vraag die de markt nu bezig houdt is: hoeveel uien zijn er nog over? Boerenbusiness heeft samen met de marktexperts van DCA een inschatting gemaakt van de uienvoorraad in de tweede helft van het seizoen.
20 Januari 2022
uien uienbewaring

Achtergrond Uien

Nog veel uien, ondanks goedlopende export

Ondanks een tot nu toe goedlopende export, moeten nog flink wat uien weggewerkt worden. Dat is de belangrijkste conclusie die getrokken kan worden uit de voorraadinventarisatie die de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) onder de leden heeft laten uitvoeren.
23 December 2021
uien uienbewaring

Inside Uien

Voorraad vrije uien groter dan vorig jaar

De Nederlandse uienvoorraad is groter dan vorig seizoen. De voorraad van de Nederlandse telers ligt op dit moment ook boven het vijfjarige gemiddelde. Dat blijkt uit de voorraadinventarisatie die de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) onder haar leden heeft laten uitvoeren en die vandaag (vrijdag 23 april) is gepubliceerd.
23 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden