Uienzaad

Uien zaaien

Gewastour uien - week 16

Wat is de zaaidata en zaaieenheid dit seizoen?

Het meeste uienzaad zit in de grond en een gedeelte hiervan is geprimed. De voordelen van primen vallen echter gedeeltelijk weg door eerst droogte en later korstvorming. Hoe verloopt het op de percelen en voor welke zaai eenheid hebben telers gekozen?
21 April 2022
droogte beregening

Gewastour uien - Week 12

Uienzaad droog in de grond, nu tijd voor stap 2

Veel uientelers hebben hun kans schoon gezien door het bijzondere mooie weer van deze maand maart, waardoor op veel bedrijven de zaaiuien in goede condities zijn gezaaid. Nu is het tijd voor de tweede stap: regen, haspels of druppelirrigatie. Al lijkt regen (en sneeuw) voor de komende dagen onderweg. 
30 Maart 2022
akkerbouw uien uienareaal uienveld

Aangeboden door Syngenta Seeds

'Geprimed zaad geeft altijd voordeel'

Ook wanneer de zaaibedbereiding soepel verloopt en de vochtvoorziening in orde is, biedt geprimed uienzaad nog steeds voordelen. Kees Jacobs en Michiel van Mol vertellen over hun ervaringen en bespreken de belangrijkste teeltactualiteiten van voorjaar 2021.
11 Mei 2021
uien Gewastour2020 opkomst

Gewastour Week 17

Is de opkomst van uien anders dan andere jaren?

Door de extreme droogte zijn de deelnemers aan de Boerenbusiness Gewastour de percelen aan het beregenen. Enkele telers hebben nog nooit eerder beregend om het land klaar te kunnen leggen of de uien te laten kiemen. Is de opkomst anders dan afgelopen jaren?
22 April 2020
uienzaad

Inside Uien

Dit moet je weten bij de start van uienzaai

Nu de eerste plantuien van het nieuwe jaar geplant zijn is het vooruitkijken naar het nieuwe groeiseizoen begonnen. Hoe groot gaat het areaal worden, hoe staan de al geplante uien ervoor en hoe zit het met de zaadcoating Mundial? In dit artikel gaat Boerenbusiness in op de actualiteiten rondom de uienzaai.
4 Februari 2020
uienzaad

Inside Uien

Waterman wil eerlijke prijzen uienzaad

Waterman Onions wil de prijzen van uienzaad transparanter en eerlijker maken. Door de tussenhandel zijn met name kleinere telers nu de dupe van oneerlijk hoge prijzen. Waterman heeft daarom een website gelanceerd waarop de prijzen van het zaad openbaar staan.
30 Januari 2020
uienzaad

Inside Uien

Is er te weinig uienzaad voor 2019?

In de wandelgangen doen geluiden de ronde dat het uienzaad bij de zaadleveranciers bijna op is. Is dat zo?
2 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden