Brazilië

varkensvlees

Nieuws Vlees

Braziliaanse JBS wil voor 2040 CO2-neutraal zijn

Het Braziliaanse JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, heeft zichzelf het doel gesteld om de broeikasgasemissies voor 2040 naar 0 te brengen. 'We zijn ons ervan bewust dat het een zeer ambitieus doel is', vertelt CEO Gilberto Tomazoni. 'Maar, het is een mooie uitdaging voor het hele bedrijf.'
26 Maart 2021
akkerbouw graan soja sojabonen

Nieuws Granen & Grondstof

Macron en Brazilië in de clinch over soja

De Franse president Emmanuel Macron vindt dat Europa beter zelf soja kan telen, dan het te importeren uit Brazilië. Volgens Macron draagt Europa met de import van Braziliaanse soja bij aan de ontbossing van de Amazone.
19 Januari 2021
export uien uienexport

Inside Uien

Brazilië onzekere factor voor uienexport

De uienoogst in het zuiden van Brazilië is in volle gang. De opbrengstraming in de belangrijkste productieregio Santa Catarina is naar beneden bijgesteld, maar is nog steeds fors. Dat kan impact hebben op de uienexport vanuit Nederland.
3 December 2020
soja brazilie

Nieuws Granen

Europa wil import van soja uit Brazilië beperken

Het Europees Parlement heeft een verzoek ingediend om de import van sojabonen uit Brazilië te beperken. De wens is dat Europese handelaren door middel van verplichte certificering moeten bewijzen dat de sojabonen die zij importeren het bos in Zuid-Amerika niet beschadigen.
9 November 2020
soja sojabonen

Inside Granen & Grondstof

Gebrek aan regen vertraagt inzaai sojabonen in Brazilië

De aanhoudende droogte in Brazilië zorgt ervoor dat de inzaai van sojabonen in het land is vertraagd. Naar verwachting zal dit grote gevolgen hebben voor het Braziliaanse exportaanbod in januari, iets waar de Verenigde Staten van kunnen profiteren.
15 Oktober 2020
akkerbouw graan soja sojabonen

Inside Granen & Grondstof

Waar komt extreem hoge sojaprijs vandaan?

Sinds week 35 is de notering voor sojabonen op de CBoT in Chicago bijzonder hard gestegen. Op het hoogtepunt in week 38 werd zelfs de hoogste notering sinds 2014 neergezet. Waar komt de extreem hoge sojaprijs vandaan? En kan deze prijs standhouden?
30 September 2020
soja sojaoogst sojabonen

Nieuws Granen&Grondstof

Steeds meer sojabonen uit Brazilië in plaats van VS

Brazilië heeft de Verenigde Staten van de troon gestoten wat betreft de sojabonenexport naar Nederland. Over 2019 kwam bijna de helft van de sojabonenimport uit Brazilië, fors meer dan het jaar ervoor. Ook over de eerste helft van 2020 neemt de import vanuit het Zuid-Amerikaanse land flink toe, zo meldt het CBS.
30 September 2020
soja brazilie

Inside Granen & Grondstof

Brazilië breidt areaal maïs en soja verder uit

Overheidsinstantie Conab verwacht dat het Braziliaanse soja- en maïsareaal in 2021 verder groeit, waardoor de opbrengsten inmiddels eveneens hoger worden ingeschat. De toename van de arealen komt onder meer voort uit een verwachte groei in de vraag naar soja en de steeds beter wordende export van maïs.
27 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief