BO Akkerbouw

spuiten gewasbescherming Glyfosaat Onkruidbestrijding

Nieuws Akkerbouw

'Beperken emissie van belang voor akkerbouwer'

In de akkerbouw zijn veel zorgen over het kleiner wordende gewasbeschermingsmiddelenpakket. Bij de toelating van middelen wordt onder andere gekeken naar de mate waarin de actieve stoffen in het milieu terechtkomen. Er zijn al flinke stappen gezet op het gebied van emissiebeperking, maar er is bij akkerbouwers nog een flinke verbetering te halen. Dat blijkt uit onderzoek dat door AgriDirect in opdracht van BO Akkerbouw is uitgevoerd.
4 Maart 2021
mest mesthoop

Inside Mest

BO Akkerbouw zet effecten reststromen op een rij

Kringlooplandbouw is een thema dat een belangrijke rol speelt in de strategie van het ministerie van landbouw. Veel boeren worstelen met de vraag hoe op bedrijfsniveau de kringloop kan worden vorm gegeven. Het gebruik van reststromen ligt daarbij voor de hand en wordt al toegepast. De nutriënten uit de reststromen zoals dierlijke mest en compost kunnen kunstmest deels vervangen.
4 Maart 2021
akkerbouw windenergie windturbine windmolen energie

Nieuws Onderzoek

BO Akkerbouw mikt op nog 10 jaar onderzoek

Brancheorganisatie BO Akkerbouw heeft bij het ministerie van LNV een aanvraag ingediend om haar onderzoeksprogramma voor de akkerbouwsector met 10 jaar te verlengen. De hectaretarieven gaan komend jaar licht omhoog.
23 December 2020
aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Compensatie

Fritescompensatie tot max €25.000 nu aan te vragen

RVO heeft het online loket geopend voor de vaststelling van de compensatiebedragen voor telers van fritesaardappelen. Telers met een schade tot €25.000 kunnen nu hun definitieve aanvraag indienen, dat meldt BO-Akkerbouw
29 Juli 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Achtergrond Aardappel

Is eenvoudige compensatie per definitie oneerlijk?

Als er geld moet worden verdeeld, leidt dat onvermijdelijk tot discussie. De compensatieregeling van de overheid voor fritesaardappeltelers is daarop geen uitzondering. Wie profiteert er en wie trekt er aan het kortste eind?
8 Mei 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Telersadvies: 'Registreer afzet fritesaardappelen'

De concrete invulling van de compensatieregeling voor fritesaardappeltelers laat nog op zich wachten. Om de handel op gang te brengen, geeft Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw alvast advies over registratie van de afvoer van aardappelen.
22 April 2020
financieel euro

Inside Coronacrisis

Geen maatwerk in steun aan fritesaardappelteler

De aardappelsector is blij met de €50 miljoen die het kabinet beschikbaar stelt om telers van fritesaardappelen te compenseren. De grote vraag is nu wie hier aanspraak op kan maken en onder welke voorwaarden.
16 April 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

'Steun aardappelsector moet uit Den Haag komen'

Voor steunmaatregelen richt de Nederlandse aardappelsector de pijlen op Den Haag en niet op Brussel. Wel wordt positief gereageerd op de Europese aandacht voor de dreigende crisissituatie als gevolg van de corona-uitbraken.
26 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden