Kabinet

Aangeboden door Rabobank

Zet in op een gezond verdienmodel voor de boer

Na een lange formatieperiode is het nieuwe kabinet nu echt aan de slag. Carin van Huët, directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank, vertelt waar de prioriteiten van het kabinet moeten liggen. Voor de bank staat voorop: een goed verdienmodel voor de boer en innovatie.
1 Maart 2022
melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Kabinet

Ministers: '30 procent krimp mogelijk, maar geen doel'

De veestapel kan met de kabinetsplannen voor het terugdringen van de stikstofuitstoot met ongeveer 30% krimpen. Dat erkennen ook minister Henk Staghouwer van LNV en Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. 'Dit is wat het PBL heeft doorgerekend', aldus Van der Wal vanmiddag (woensdag 16 februari) tijdens een webinar van LTO Nederland en het NAJK. Ze benadrukt: 'Het effect kan zijn dat er zoveel procent krimp is, maar dat is helemaal geen doel op zich.'
16 Februari 2022
vrachtvervoer

Nieuws Stikstof

25 kilometergrens kwam beleidsmakers beste uit

De depositiegrens van 25 kilometer, die het kabinet wel aanhouden voor emissies vanuit stallen en van het wegverkeer, berust op een keuze van een ambtelijke werkgroep, maar is niet per se de beste of wetenschappelijk gezien optimale optie.
31 December 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Coronacrisis

Verlenging TVL, maar geen landbouwopslag meer

De coronamaatregelen worden verlengd tot en met 14 januari. Omdat ondernemers door dit besluit geraakt worden, heeft het demissionaire kabinet besloten om onder meer de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) te verlengen. De landbouwopslag in de regeling die dit kwartaal werd geschrapt lijkt voorlopig echter niet terug te keren.
15 December 2021
Mark Rutte

Opinie Krijn J. Poppe

Beslist centrale overheid of samenwerken in de regio?

Van verschillende kanten wordt er gepleit voor meer regie op de ruimtelijke ordening. De rijksoverheid moet dan meer bepalen waar de woningbouw en de bossen komen. Is dat wel verstandig, zo vraagt Krijn Poppe zich af.
7 December 2021
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Kabinetsformatie

LTO: Juridisch alles uit kast tegen massale onteigening

Mocht onteigening kabinetsbeleid worden, dan haalt LTO Nederland samen met boeren alles uit de kast om dat juridisch aan te vechten. 'Met jarenlange vertraging tot gevolg', waarschuwt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak op de website van de organisatie.
29 Oktober 2021
binnenhof tweedekamer

Opinie Krijn J. Poppe

Regeren zonder kennis van de praktijk, mag dat?

Haagse ministeries en politici hebben te weinig kennis van de praktijk, zo valt van tijd tot tijd te beluisteren bij klagende boeren en burgers. Je kunt de stelling verdedigen dat de overheid helemaal niet alle kennis nodig heeft om besluiten te nemen die de nationale welvaart vergroten.
5 Oktober 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Rabobank

Rabobank: nieuw kabinet moet duidelijkheid geven

Het is belangrijk dat bij de formatieafspraken voor een nieuw kabinet duidelijkheid wordt geboden aan de agrarische sector waar we naartoe gaan en binnen welk tijdsbestek. Dat zei Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij Rabobank, vandaag (26 maart) op een online bijeenkomst met de vakpers.
26 Maart 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox