Handelsverdrag

koeien India

Nieuws Handelspolitiek

India overweegt meer vrijhandel, zuivel fel tegen

India bekijkt of zij handelsovereenkomsten kan afsluiten met de Verenigde Staten, de Europese Unie en Australië. De Aziatische grootmacht overweegt de grenzen open te stellen voor meer Westerse producten, waaronder zuivel, door handelsproblemen met China. De machtige Indiase zuivelsector is fel tegen.
28 Oktober 2020
melk melken melkveebedrijf

Nieuws Melk

Waarom zuivelindustrie in Canada op de schop moet

Een groep agri-food onderzoekers aan de universiteiten van Dalhousie en Guelph trekt aan de bel. Als er nu geen 20-jaren plan voor de Canadese zuivelindustrie op tafel komt, dan trekt de industrie aan het kortste eind en verliest het minstens de helft van de melkveehouders het komende decennium.
22 Oktober 2020
boos vuist boerenprotest

Nieuws Handelsverdrag

Verdeeldheid over Mercosur blijft groeien

De discussie over het handelsverdrag Mercosur zwelt verder aan. Aanleiding is de ontbossing in de Amazone, terwijl Brazilië spreekt van onwil aan de EU-zijde. De groeiende weerstand is een duw in de rug voor Europese boeren die gezamenlijk oproepen tot afwijzing van de deal.
23 September 2020
brazilie

Nieuws Vrijhandelsverdrag

Handelsdeal Mercosur aan zijden draadje?

Na Frankrijk lijkt ook Duitsland zich tegen het vrijhandelsakkoord Mercosur te keren. Bondskanselier Merkel heeft zich kritisch uitgelaten. Zij twijfelt aan de huidige vorm van de overeenkomst tussen de Europese Unie (EU) en de Zuid-Amerikaanse landen.
27 Augustus 2020
Janus WOJCIECHOWSKI

Achtergrond Handelsverdrag

'Farm to Fork' schiet VS in verkeerde keelgat

Tijdens een handelsoverleg tussen EU-landbouwminister Janusz Wojciechowski en de Amerikaanse landbouwminister Sony Perdue heeft laatstgenoemde aangegeven het belangrijk te vinden dat er in het handelsverdrag vrijhandel voor landbouwproducten van Amerika naar Europa mogelijk moet zijn.
1 Augustus 2020
Boerenbusiness

Nieuws Klimaatverandering

Vrijhandel belangrijk in strijd tegen voedseltekort

Vrijhandel kan honger in de wereld door veranderingen van het klimaat voorkomen. Tot deze conclusie komt onderzoek van het Oostenrijkse International Institute for Applied System Analysis (IIASA), dat is gepubliceerd in Nature Climate Change. 
20 Juli 2020
canada

Nieuws CETA

Canadese melkers wachten nog altijd op compensatie

Bij het sluiten van de handelsdeal tussen Canada en Europa (CETA) in 2017 en de Trans-Pacific deal (CPTPP) in 2018 werd de Canadese melkveehouders een compensatie beloofd. Inmiddels is er al enige tijd verstreken, maar nog altijd geen compensatie ontvangen. Fastfoodketen McDonald's zorgt daarentegen wel voor een beetje extra waardering.
17 Juli 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Handelsverdrag

Rumoer rondom CETA borrelt opnieuw op

In februari stemde de Tweede Kamer in met het veel besproken handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada, CETA genoemd. Het rumoer rondom het verdrag ebde weg, tot vandaag (8 juni). Volgens Nederlandse rechtsgeleerden is het verdrag namelijk in strijd met de grondwet.
8 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden