Certificering

consumenten certificaat

Opinie Krijn J. Poppe

Certificering en labelen: meer of minder zuur?

Misschien kan de overheid maar beter de minimumeisen in de markt vergroten in plaats van te vertrouwen op de consument die met de toegevoegde informatie de juiste keuze maakt. Zelf zie ik ook veel in een tussenweg: één bedrijfscertificering op een complete set van issues.
1 Februari 2022
akkerbouw soja - agri

Achtergrond Soja

'Certificering Noord-Amerikaanse soja positief'

Sojatelers uit de Verenigde Staten die getoetst worden volgens een protocol van het Amerikaanse Soja Export Council (Ussec), voldoen aan verscherpte duurzaamheidseisen die de Europese Brancheorganisatie voor Voerproducenten (Fefac) opgesteld heeft. Dat maakte Ussec deze week bekend, tot tevredenheid van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi).
23 December 2021
supermarkt Engeland verenigd koninkrijk

Nieuws Certificering

Britse boer woedend om misbruik kwaliteitslabel

Al twintig jaar prijkt op veel Britse voedingsmiddelen het Red Tractor Label. Een keurmerk dat consumenten moet overtuigen dat het product in het Verenigd Koninkrijk is geproduceerd, en dat tegen de strengste eisen. Een toenemende groep boeren is ontevreden over het verplichte certificaat. De kosten zijn hoog en in graan wordt er volgens hun mee gesjoemeld.
29 Oktober 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Certificering

Dekt meerprijs voor PlanetProof de kosten?

Steeds meer afnemers betalen een meerprijs voor producten die zijn geteeld onder het keurmerk 'PlanetProof'. De vraag is echter of die meerkosten wel vergoed worden. Adviesbureau CLM berekende daarom de kosten voor tafelaardappelen. Dekt de vergoeding alle inspanningen?
18 Juni 2019
pootgoed pootaardappel aardappelen poten

Nieuws Certificeringscijfers NAK

Minder pootgoed, meer tarwe gecertificeerd

Er is in Nederland fors minder pootgoed gecertificeerd, terwijl er juist wel meer tarwe is gecertificeerd. Dit blijkt uit de eerste certificeringscijfers van keuringsdienst NAK.
6 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden