Erfpacht

grond

Nieuws Grond

Boer met erfpacht de klos van hoge inflatie

Bij de stijgende inflatie gaat het veelal over nadelige gevolgen voor de economie, koopkrachtplaatjes en consumentenvertrouwen. Maar ook binnen de agrarische sector is een groep die hard getroffen dreigt te worden door de hard opgelopen inflatie, namelijk de erfpachters.
5 April 2022
akkerbouw grond

Inside Grond

Korting op pacht bij milieuvriendelijk boeren

Verzekeraar ASR geeft pachters die milieuvriendelijk boeren een korting van 5% tot 10% op de pacht. Zowel bestaande als toekomstige nieuwe pachter kunnen gebruik maken van de regeling, zo maakte het bedrijf vandaag bekend in het Financieele Dagblad (FD).
23 November 2021
ASR

Interview Ronald Kramer

Jonge innovatieve boer een zetje geven op bedrijf

De grootste bezitter van agrarische grond in Nederland, a.s.r., heeft een nieuwe pachtvorm geïntroduceerd voor jonge agrarische ondernemers: Jonge Boeren Erfpacht. Met dit product wil het concern jonge boeren ondersteunen in het overnemen en opstarten van een agrarisch bedrijf.
16 April 2020
akkerbouw grond

Nieuws Erfpacht

Nieuwe vorm van erfpacht voor jonge boeren

A.s.r. real estate heeft een nieuwe vorm van erfpacht geïntroduceerd: de 'Jonge Boeren Erfpacht'. Jonge ondernemers hoeven met deze contractvorm minder kapitaalkrachtig te zijn bij aanvang van hun carrière als boer. De erfpachtregeling bevat ook meer maatwerk voor wat betreft de looptijd.
1 April 2020
akkerbouw grond akkerbouwbedrijf

Nieuws Pachtbeleid

Uitgifte erfpacht positief voor investeren in grond

Dat het Rijksvastgoedbedrijf(RVB) vrijkomende liberale pachtgrond gaat uitgeven in erfpacht werd positief ontvangen op een avond over pacht van de FAJK in Swifterbant.
25 Oktober 2018
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf bedrijf

Nieuws Pacht

RVB gaat vrijkomende grond in erfpacht uitgeven

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) gaat niet-strategische gronden uitgeven in erfpacht. Tevens gaat een deel van de grond van Rijksvastgoedbedrijf gebruikt worden voor zonneparken en windparken.
15 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief