Verlagingspercentage

aardappelen pootgoed Agrifoto

Inside Aardappelen

Verlaging pootgoed ver beneden niveau 2020

Keuringsdienst NAK is volop bezig met de nacontrole van de pootaardappelen. De lage virusdruk zorgt voor een beduidend positiever beeld dan voorgaande jaren.
6 Oktober 2021
aardappelen pootgoed Agrifoto loofdoding

Nieuws Aardappelen

NAK rondt 2e keuring af, relatief weinig verlaging

In de veldkeuring van het pootgoed is de tweede keuring voor een belangrijk deel afgerond. Het verlagingspercentage bedraagt tot week 30 12,3%. Voor ongeveer 4.300 hectare is toestemming gegeven het loof te vernietigen en van 1.100 hectare is het loof vernietigd.
28 Juli 2021
pootgoed selectie Agrifoto3

Inside Aardappelen

Verlagingspercentage iets hoger in eerste veldkeuring

De veldkeuring van de pootaardappelen komt rustig op gang, zo meldt de keuringsdienst NAK. De ontwikkeling van de gewassen is door de weersomstandigheden erg wisselend, signaleren de keurmeesters.
24 Juni 2021
aardappelen pootgoed Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Verlagingsniveau blijft onder lijn 2019

Keuringsdienst NAK heeft inmiddels de helft van alle pootgoedonderzoeken afgerond. Hieruit blijkt dat het verlagingspercentage onder het niveau van 2019 blijft. Ten opzichte van eerdere jaren ligt het percentage wel hoog. De onderzoeken kennen nog een kleine vertraging.
12 Oktober 2020
pootgoed

Inside Aardappelen

Verlagingspercentage NAK gelijk aan vorig jaar

De veldkeuring van pootaardappelen voor teeltseizoen 2020 door keuringsdienst NAK is bijna afgerond. Uit de laatste resultaten blijkt dat het verlagingspercentage voor dit seizoen zo goed als gelijk is aan afgelopen seizoen. Het aantal afgekeurde percelen ligt lager dan vorig jaar.
14 Augustus 2020
aardappelen pootgoed pootaardappel Agrifoto

Inside Aardappelen

Lichtpuntje in percentage verlagingen pootgoed

De resultaten van de veldkeuringen van keuringsdienst NAK laten een iets positiever beeld zien dan eerder deze maand. De stijging van het verlagingspercentage vlakt iets af.
15 Juli 2020
aardappelen pootgoed Agrifoto selectie

Inside Aardappelen

Hachelijke uitgangspositie pootgoed baart NAK zorgen

Keuringsdienst NAK maakt zich zorgen over de resultaten die uit de veldkeuring komen. De bladluizendruk is extreem hoog en er zijn bij de eerste veldkeuring al de nodige viruszieke planten aangetroffen.
24 Juni 2020
aardappelen pootaardappel Agrifoto Zafira

Inside Aardappelen

Eerste pootaardappelen zijn de grond uit

De eerste pootaardappelen van seizoen 2019/2020 zijn inmiddels gerooid, zo meldt keuringsdienst NAK. Het gaat in totaal om 3 hectare. In de veldkeuring is de tweede keurronde bijna afgerond. De verlagingen in klasse en afkeuringen laten een opmerkelijk verschil met 2018 zien.
31 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox