Italië

melk zuivel melken

Inside MELK

Poolse en Italiaanse melkaanvoer groeien flink

De hogere melkprijzen dit voorjaar lijken veehouders in diverse landen te hebben aangespoord het aanbod flink op te voeren. In zowel Polen als Italië bereikte de melkproductie over mei recordniveaus.
20 Juli 2021
melk foodbusiness

Inside Melk

Italiaanse melkveehouder melkt opmerkelijk stabiel

De Italiaanse melkveehouders hebben in april van dit jaar een opmerkelijk stabiele melkproductie aan de dag gelegd. De melkaanvoer in die maand is namelijk vrijwel gelijk aan die van april vorig jaar. Maar daarbij nog wel stevig onder het 5-jarig gemiddelde voor april. 
9 Juni 2021
melk maandanalyse

Inside Melk

Duitse melkaanvoer lager, in Italië iets hoger

De Duitse melkaanvoer bleef over maart achter bij vorig jaar. Net als in de omringende landen speelde het koele weer waarschijnlijk een rol. De melkflush komt later op gang. Italiaanse veehouders produceerden in maart 2021 iets meer melk dan het jaar ervoor.
20 Mei 2021
Italie

Inside Melk

Italiaanse melkaanvoer goed van start in 2021

Melkveehouders in Italië hebben over de maand januari bijna net zoveel melk geproduceerd als een jaar terug. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde is een toename van ongeveer 0,7% zichtbaar. Daarmee trapt de Italiaanse melkaanvoer het jaar 2021 goed af.
16 Maart 2021
melken melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Italiaanse melkveehouders sluiten jaar uitstekend af

De melkveehouders in Italië hebben het jaar 2020 uitstekend afgesloten voor wat betreft de melkaanvoer. De melkproductie komt over de maand december namelijk ver boven het niveau van voorgaande jaren uit. Maar, is de achterstand die aan het begin van het jaar zichtbaar was daarmee nog ingehaald?
16 Februari 2021
melk melken

Inside Melk

Franse melkaanvoer blijft schommelen

De Franse melkaanvoer gaat schommelend door het jaar. Als we de melkproductie vergelijken met vorig jaar, dan is er geen stabiele trend te zien. Over oktober noteert de melkproductie onder het niveau van vorig jaar. In Italië is minder sprake van schommelingen en over oktober komt de melkaanvoer juist hoger uit.
31 December 2020
koeien

Inside Melk

Franse en Italiaanse melkaanvoer herstelt zich

De melkaanvoer in Frankrijk en Italië zag in augustus een dip, maar over de maand september weten beide landen de melkproductie weer op te schalen. Ondertussen wordt in Frankrijk een zuivelgigant beschuldigd van milieuvervuiling.
19 November 2020
melkveebedrijf koeien weidegang frankrijk

Inside Melk

Franse melkaanvoer weet herstel niet vast te houden

Het herstel van de Franse melkproductie was maar van korte duur. De productiecijfers zijn in augustus weer ingezakt en komen onder het niveau van vorig jaar uit. In Italië is de melkaanvoer van de afgelopen maanden nog niet zo dicht bij het niveau van vorig jaar gekomen als nu.
20 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden