Italië

melken melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Franse melkaanvoer herpakt zich na coronadip

De Franse en Italiaanse melkproductie zijn de afgelopen maanden gedaald als gevolg van de coronacrisis. De Franse melkaanvoer heeft zich inmiddels herpakt en komt over de maand juli weer fors hoger uit dan vorig jaar. De Italiaanse melkproductie ligt nog wel onder het niveau van vorig jaar.
22 September 2020
melk zuivel

Inside Melk

Melkaanvoer Frankrijk toont herstel, Italië niet

De Franse melkaanvoer is zich enigszins aan het herpakken nadat de coronacrisis de melkproductie liet kelderen. De melkaanvoer ligt niet ver meer onder het niveau van vorig jaar. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de Italiaanse melkproductie, die ligt nog flink onder het niveau van vorig jaar.
19 Augustus 2020
melk zuivel

Inside Melk

Coronacrisis laat Italiaanse melkaanvoer kelderen

De melkproductie in Italië heeft de afgelopen maand een flinke daling ondergaan. Over de maand mei is er fors minder melk geproduceerd dan vorig jaar. Ook de Franse melkaanvoer komt lager uit.
20 Juli 2020
koeien frankrijk

Inside Melk

Franse melkproductie plust niet, zoals gewenst

De melkveehouders in Frankrijk hebben over de maand april de melkproductie van vorig jaar niet overtroffen. De productie komt zelfs 0,6% lager uit, een gewenste uitkomst volgens de Franse branchevereniging. De Italiaanse melkaanvoer is steviger gestagneerd.
22 Juni 2020
melk koeien melkverwerking frankrijk melktransport

Inside Melk

Melkaanvoer Italië daalt, Franse aanvoer is stabiel

Over de maand maart ligt de Italiaanse melkaanvoer lager dan vorig jaar, niet verwonderlijk gezien de coronacrisis. De Franse melkaanvoer blijft op een verglijkbaar niveau met vorig jaar.
19 Mei 2020
transport maisoogst

Nieuws Corona

Agro-transport wordt niet gehinderd in Italië

De Italiaanse regering heeft nieuwe maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De extra maatregelen hebben echter geen invloed op het agrarische transport. 
16 Maart 2020
Italie

Achtergrond Export

Corona treft Italiaanse landbouw keihard

Na enige onduidelijkheid is de in- en uitvoer van Italiaanse levensmiddelen gegarandeerd. Agrarische belangenorganisaties spreken van een 'aanval op het agrofoodcomplex', vanwege de coronamaatregelen die afgelopen weekend drastisch zijn uitgebreid.
9 Maart 2020
koeien

Inside Melk

Hoeveel molken Ierland, het VK, Italië en Polen in 2019?

Meer en meer Europese lidstaten leveren hun cijfers over de melkaanvoer in december 2019. Tijd om de balans op te maken over de ontwikkeling van de melkproductie in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Ierland. Hoe deden de melkveehouders het daar?
11 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden