Cees Veerman

Cees Veerman

Analyse Belangenbehartiging

Old boys trekken zonder boer de landbouw niet vlot

Zonder goede boerensteun was de handreiking van herensociëteit AgriNL aan het kabinet gedoemd te mislukken, ook met juiste cijfers. Plannen over, maar zonder de boeren (of andere beroepsgroepen0 redden het niet, blijkt ook uit eerdere plannen.
15 Oktober 2021
koeien natuur

Nieuws landbouw

Veerman de boer op voor natuurinclusieve landbouw

Voormalig landbouwminister Cees Veerman gaat de boer op voor natuurinclusieve landbouw. Hij doet dat in opdracht van het PNLG, het platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland.
13 September 2021
boerenprotest Farmers Defence Force

Opinie Vergaderboer Twee

Nieuwe angel met grote impact: chaos is compleet

Het is alweer even geleden dat jullie van me hoorden. Tja, een vergaderboer moet ook zo z'n werk doen en heeft de schrijfsels wel in z'n hoofd maar niet altijd meteen op papier. Waar staan we nu?
22 Juli 2021
sjaak van der tak

Politiek Stikstof

Preses LTO roept op tot lef en durf na stikstofactieplan

Een uitgelekt plan om boeren in het Groene Hart en op de Veluwe op te kopen om de stikstofcrisis in Nederland op te lossen, zorgde afgelopen week voor veel opschudding. Het plan leek te zijn geschreven door onder meer oud-minister, oud-WUR-baas, CDA-prominent, adviseur en akkerbouwer Cees Veerman. Maar dat was niet waar, bleek later. Maar hoe zat het nou echt? En hoe moet het nu verder met het plan?
2 Juli 2021
euro graan - agri

Nieuws Banken

Klimaatfonds landbouw financiert verduurzaming

Nationaal Groenfonds, Rabobank en de Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) lanceren een klimaatfonds voor de landbouw. In het fonds zit €70 miljoen van Rabobank en NWB Bank. De doelstelling is een CO2-reductie van 2 Megaton.
3 Mei 2021
rechtspraak

Opinie Jaap Haanstra

Voorzitters: bestuur zuiver en met boerenlegitimatie

Een denktank onder aanvoering van Cees Veerman, onder meer de oud-minister van Landbouw, kwam eind maart met een visiedocument om boeren te helpen in de transitie naar een duurzamere landbouw. Vanzelfsprekend is eenieder vrij om een visiedocument te schrijven. Zeker als dat op persoonlijke titel is. Als je kijkt wie de visie heeft ondertekend, ben ik verbaasd.
14 April 2021
grond zonnepanelen gras melkveebedrijf koeien

Nieuws Politiek

Initiatiefgroep: Grondbank voor extensiveren

Een brede intitiatiefgroep, onder leiding van onder andere oud-landbouwminister Cees Veerman, pleit bij het nieuwe kabinet voor een integraal en langjarig uitvoeringsprogramma voor het landelijk gebied (denk aan 20 jaar). Een van de aanbevelingen is een grondbank waarmee grond kan worden aangekocht, afgewaardeerd of geruild, zodat bedrijven kunnen extensiveren.
31 Maart 2021
platteland

Nieuws Politiek

'Commissaris nodig voor inrichten landelijk gebied'

Een brede groep betrokkenen uit de wereld van landbouw, voedsel, natuur, landschap en het landelijk gebied pleit voor het aanstellen van een landschapscommissaris. Ook worden anderen opgeroepen om samen de visie uit te werken en deze te delen met een nieuw kabinet.
3 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden