Australië

koeien australie

Inside Melk

Australische melkaanvoer ziet geen groei

De Australische melkaanvoer is in de maand april 2021 min of meer gelijk gebleven in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Er is sprake van een kleine correctie naar beneden.
21 Juni 2021
koeien australie

Business Handelsverdrag

Deal met down under zet Britse boer op scherp

Nu het Verenigd Koninkrijk de banden met de Europese Unie heeft verbroken ontstaat hernieuwde interesse voor de Commonwealth landen. Oud koloniën, 54 in totaal. Momenteel wordt gewerkt aan een vrije handelsovereenkomst met Australië. Die valt vooral bij de agrarische sector niet in goede handen. Boeren vrezen overspoeld te worden met goedkope rietsuiker en rundvlees die niet matcht met hun productiestandaarden.
7 Juni 2021
koolzaad

Inside Granen

Australië exporteert meer koolzaad naar de EU

De wereldwijde productie van koolzaad neemt in het seizoen 2021/2022 toe volgens het USDA. Maar ook het verbruik groeit waardoor de koolzaadvoorraad blijft krap. Tegelijk zien we dat een Australië de koolzaadexport naar de EU flink opschroeft.
2 Juni 2021
melkveebedrijf koeien weidegang jongvee australie

Inside Business Zuivel

Hoe vergaat het de zuivelsector 'Down under'?

De Australische melkveehouders hebben pittige jaren achter de rug vanwege aanhoudende droogte. Afgelopen zomer waren de weersomstandigheden veel beter, maar veel melkveehouders hebben de handdoek al in de ring gegooid. Hierdoor is de melkveestapel geslonken en de slachtingen dalen volgens verwachting tot een historisch laag niveau.
14 Mei 2021
droogte

Nieuws Graan

Droogte dreigt voor akkerbouwers in Australië

La Niña heeft in grote delen van het land voor bovengemiddelde neerslag gezorgd tijdens de Australische zomer (onze winter). Maar inmiddels is de droogte weer ingevallen. Boeren beginnen zich zorgen te maken of dat dit jaar geen herhaling wordt van 2018 en 2019.
12 Mei 2021
australie

Inside Melk

Melkaanvoer Australië daalt licht

De melkaanvoer in Australië is afgelopen maart op 628 miljoen ton uitgekomen. Dit is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. Afgelopen jaar werd er in maart 643 miljoen ton melk geproduceerd. Vooral in Queensland en Victoria is een stuk minder melk geproduceerd.
5 Mei 2021
export haven transport trein spoorwegen

Inside Graan

Australiërs krijgen graan het land niet uit

Een te kort aan vrachtwagenchauffeurs en treinmachinisten is een groot probleem voor de export van graan in vooral West-Australië. De havens zijn volgeboekt om de recordoogst over de wereld te verschepen, maar handelaren hebben de grootste moeite om hun graan daar te krijgen. En dat in een jaar met goede prijzen en grote vraag naar graan.
22 April 2021
varkenshouderij varkensvlees

Nieuws Varkens

Australië vindt AVP en MKZ op geïmporteerd vlees

Australië heeft varkensvleesproducten in beslag genomen die voor invoer bestemd waren. Na grondige inspectie werd er namelijk Afrikaanse varkenspest en Mond- en klauwzeer gevonden na grondige inspectie. 
21 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden