Consumptieaardappelen

Gewastour 2021

Gewastour Jacob Branderhorst

'Zonder ploeg met variabel poten meer rendement'

De Boerenbusiness Gewastour 2021 volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat Jacob Branderhorst, hij past niet-kerende grondbewerking (NKG) toe op zijn akkerbouwbedrijf in Eethen (Noord-Brabant).
12 Mei 2021
Gewastour 2021 aardappelen poten

Gewastour Fotoreportage - week 17

Akkerbouwers buffelen door op de percelen

Akkerbouwers hebben afgelopen week veel werk verzet op het land. Ook op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour. De aardappelpercelen werden bemest, geprepareerd en het ras Innovator ging de grond in. Op de uienpercelen staat de onkruidbestrijding centraal.
3 Mei 2021
Boerenbusiness Gewastour 2021

Gewastour Daan Janssen

'Af land verkoop levert eigenlijk te weinig op'

De Boerenbusiness Gewastour 2021 volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat Daan Janssen, akkerbouwer in Mill en Sint Hubert.
30 April 2021
Gewastour 2021 aardappelen poten

Gewastour aardappel - week 16

Aardappelpoten is dit voorjaar genieten

Nu het meeste zaaiwerk achter de rug is, draaien de aardappelpootmachines overuren. Het lenteweer laat zich meer zien, hoewel van écht hoge temperaturen geen sprake is. Sommige telers hebben om die reden geen haast met poten, anderen zijn al een week bezig. Inmiddels zijn de eerste Innovators op de Gewastourpercelen gepoot.
21 April 2021
Gewastour 2021 Herman Schlepers

Gewastour Herman Schlepers

'Verzilting Flevoland trekt op, gevaar voor beregenen'

'Wat een item gaat worden in Flevoland, is de beschikbaarheid van goed beregeningswater. We verzilten hier en dan met name de westkant van de Flevopolder', zegt akkerbouwer Herman Schlepers uit Dronten. Hij is één van de deelnemers van de Boerenbusiness Gewastour 2021.
15 April 2021
Gewastour 2021 Willy de Beer

Gewastour Willy en Mark de Beer

'Hoge opbrengst door perfecte kali-meststof'

Niet iedere teler van aardappelen heeft een mestverwerking achter op het erf staan en een stal vol met varkens. Het bedrijf van Willy en Mark de Beer uit Leende wel. Met een perceel Innovator doen zij dit jaar mee aan de Boerenbusiness Gewastour aardappelen.
9 April 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - Week 13

Aardappeltelers begonnen aan warming up

Met de weersomstandigheden van afgelopen dagen is er veel vaart gemaakt op het land. Vooral suikerbieten en uien zaaien stond op de planning, maar ook het land klaarmaken en poten van aardappelen is in volle gang. Zo ook een aantal deelnemers van de Gewastour.
2 April 2021
Gewastour 2021

Gewastour René Mesken

'In aardappelhandel valt ook te verdienen'

Iedere week vragen we 1 aardappelteler aan de Boerenbusiness Gewastour Aardappelen naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat René Mesken, akkerbouwer in Appelscha (FR). Hij pacht heel zijn aardappelareaal en heeft inmiddels zo'n 250 hectare consumptieaardappelen.
31 Maart 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox