Aardappels poten in Kimswerd, Friesland
Het ras Innovator wordt gepoot op het Gewastour perceel in Hank (Noord-Brabant).
De korst werd gebroken op het Gewastour uien perceel in Kimswerd, Friesland.
Korst wordt voorzichtig gebroken op het Gewastour perceel
Mest uitrijden op het Gewastourperceel in Fijnaart, Noord-Brabant.
Miniknollen poten met 4 personen achterop de pootmachine in Groningen.
Rundvee mest als stuikdek bestrijding op het Gewastour uien perceel in Wezup, Drenthe.
3 Kievitseieren op het perceel
Onkruidbestrijding bij de zaaiuien in Wezup, Drenthe.

Gewastour Fotoreportage - week 17

Akkerbouwers buffelen door op de percelen

3 Mei 2021

Akkerbouwers hebben afgelopen week veel werk verzet op het land. Ook op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour. De aardappelpercelen werden bemest, geprepareerd en het ras Innovator ging de grond in. Op de uienpercelen staat de onkruidbestrijding centraal.

Het einde van april kende een paar zonnige dagen en daar is volop gebruik van gemaakt door de telers van de Gewastour. Vooral het aardappelpoten ging in een rap tempo. De neerslag van afgelopen donderdag (29 april) heeft de werkzaamheden bij een gedeelte van de telers tot stilstand gebracht. Zij kunnen zich nu bijtanken en opmaken voor de laatste loodjes. Waar weinig tot geen neerslag is gevallen, is tot en met afgelopen weekend volop aardappelen gepoot.

Bij de Gewastour uien zitten de telers zeker niet stil. Het onkruid wordt goed onderdrukt en inmiddels hebben de telers de tweede bespuiting uitgevoerd. Zij zijn tevreden met de ontwikkeling en opkomst van de zaaiuien, maar zien dat de jonge scheuten het lastig hebben met het milde lenteweer. 

Op het perceel in Wezup is ook een stuifdek aangebracht. In Kimswerd (Friesland) ontstond er een kleine korst, waardoor de uien moeite hadden met bovenkomen. Met behulp van een korstenbreker (zie foto's) is dat verholpen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jesse Torringa

Jesse is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich met name op de akkerbouwsector waaronder graan en uien. Ook de kunstmestmarkt volgt hij op de voet. Daarnaast werkt Jesse op een akkerbouwbedrijf in Groningen met pootaardappelen als hoofdtak.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox