Voedselketen

supermarkt groente

Nieuws Voedselproductie

FAO waarschuwt voor wereldwijd voedseltekort

Er zijn grote maatregelen genomen om de dreiging van het coronavirus te kunnen bestrijden. Deze maatregelen kunnen de voedselhandel op grote schaal verstoren. De Wereldvoedselorganisatie (FAO) waarschuwt voor het risico van wereldwijde voedseltekorten.
30 Maart 2020
akkerbouw boer

Nieuws Onderzoek

Nederland in top 5 meest duurzame voedselsystemen

Nederland staat in de top 5 van landen met de meest duurzame voedselsystemen. Dat blijkt uit een onderzoek in het gerenommeerde wetenschappelijke vakblad Nature. Het geheel van de keten in Nederland, van productie tot consumptie, scoort daarmee goed.
27 December 2019
supermarkt groente

Opinie Pascal Philipsen

Waarom betaal ik niet meer voor voedsel?

Ik heb al mijn moed weten te verzamelen om 'au public' een bekentenis af te leggen. Ik heb zelf geen boerenachtergrond, maar werk al heel wat jaren voor en met boeren (op het vlak van bodem- en diergezondheid). Ondertussen weet ik hoe de hazen lopen in de sector.
3 Oktober 2019
varkenshouderij varkensvlees

Nieuws Gesloten keten

Plus, varkenshouders en Vion slaan handen ineen

Supermarktconcern PLUS heeft samen met Vion en 14 Nederlandse varkenshouders een gesloten keten opgezet. Het vlees zal medio Oktober in het schap liggen. 
12 September 2019
Boerenbusiness

Opinie Niels van der Boom

Schouten vergroot kloof tussen boer en burger

Minister Schouten presenteerde 17 juni 'haar' visie op de toekomst van de landbouwsector in Nederland en hoe ons voedsel de komende 10 jaar geproduceerd wordt. Afgezien van de discussie over kringlooplandbouw was haar 'tone of voice' in mijn optiek onjuist. Het vergroot de kloof tussen boer en burger.
20 Juni 2019

BB TV Marc Jansen

Hoe groot is de macht van de supermarkt?

De prijs die de boer voor zijn product krijgt, ligt vaak ver onder de prijs die de consument betaalt. Hoe kan dit? Marc Jansen, directeur van de brancheorganisatie voor supermarkten, geeft antwoord op deze vraag. Daarnaast gaat hij in op de trend dat supermarkten vaker voor vaste leveranciers kiezen. 
6 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden