Shutterstock

Nieuws Gesloten keten

Plus, varkenshouders en Vion slaan handen ineen

12 September 2019 - Redactie Boerenbusiness

Supermarktconcern PLUS heeft in samenwerking met Vion en 14 Nederlandse varkenshouders een gesloten keten opgezet. Het vlees zal medio oktober in het schap liggen.

De samenwerking leidt naar eigen zeggen tot transparantie en kansen op het gebied van smaak, dierenwelzijn en milieu. Ook streven de betrokken partijen er naar om de milieu-impact van varkensvlees te verlagen.

In eerste instantie gaat het om 2.800 geslachte varkens per week. De verwachting is dat er op termijn opgeschaald kan worden naar 5.000. "De insteek van de samenwerking is dat elke ketendeelnemer zijn boterham moet kunnen verdienen", zo laat Plus weten. Over concrete toeslagen die leveranciers bovenop de varkensprijs beuren, wordt geen mededeling gedaan.

Inzicht in herkomst
Met de keuze voor een gesloten keten kan Plus transparantie bieden over de herkomst van varkensvleesproducten met het keurmerk 'Beter Leven 1 ster' van de Dierenbescherming. Hierdoor wordt de communicatie tussen leverancier, varkenshouder en afnemer eenvoudiger.

Deze stap naar een eigen, gesloten keten is onderdeel van de zogeheten 'Ken de Keten-aanpak' van Plus. Op de website van de supermarktketen worden deelnemende varkenshouders voorgesteld aan de consument. Sommigen van hun stellen hun bedrijf open voor consumenten.

Milieu-impact verlagen
Door de consumenten te helpen met een verantwoorde keuze, kiest Plus ervoor om een productgroep over te laten stappen op een verantwoorde samenwerkingsketen. De betrokken partijen streven er naar om zo’n min mogelijk varkens nodig te hebben om aan de vraag van de consument te voldoen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden