Fritesproductie

frites

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel voor frites betaald

De prijs van een ton diepgevroren frites uit Europa is op de wereldmarkt in een jaar tijd met 65% toegenomen. In oktober nam de prijs met nog eens 8% toe. Dat heeft kopers niet afgeschrikt, al gaan landen verschillend om met de ongekende prijsstijgingen. De oorlog heeft duidelijk impact op de afzetmarkten in Oost-Europa, maar dit doet niets af aan de recordcijfers die de fritesmarkt opschrijft.
26 December 2022
Clarebout

Nieuws Aardappelen

Clarebout wint de strijd om Mydibel

De Belgische aardappelverwerker Clarebout neemt Mydibel over. De schrijft de Belgische krant De Tijd. Volgens de krant is het uiteindelijk overname bod hoger uitgevallen dan de prijs die voor Mydibel rond zong.  
23 December 2022
frites aardappelverwerking frituur

Nieuws Aardappelen

Antidumpingheffing Colombia blijkt onterecht

Colombia heeft onterecht een antidumpingheffing ingesteld op frites uit Nederland, België en Duitsland. Dat oordeelt de Wereldhandelsorganisatie (WTO) na een jarenlang juridisch spel. Volgens de Europese Commissie gaat het om €20 miljoen aan exportwaarde waarover ten onrechte heffingen zijn betaald.
22 December 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Australië stevent af op fritestekort

Frites, chips en andere aardappelproducten kunnen de komende maanden wel eens moeilijker te krijgen zijn in Australië. En als ze te krijgen zijn moet de consument zich voorbereiden op hogere prijzen. Daarvoor waarschuwen verschillende bronnen uit de verwerkende industrie bij news.com.au.
15 December 2022
frites

Nieuws Aardappelen

Drie fritesgiganten strijden om overname Mydibel

Drie grote wereldwijde fritesproducenten strijden om de overname van hun Belgische collega Mydibel. Sinds oktober staat het bedrijf in de etalage en is de familie Mylle naar verluidt op zoek naar een overnamekandidaat. De Belgische krant De Tijd weet meer over welke concurrenten staan te popelen om Mydibel over te nemen.
9 December 2022
frites

Nieuws Aardappelen

Nederland nu al een grote winnaar op het WK

Het Nederlands elftal worstelde zich door drie wedstrijden op het WK voetbal in Qatar, maar in een ander klassement staat het land bovenaan. We praten dan over de export van frites naar de golfstaat. In aanloop naar het grote evenement hebben de Qatarezen al flink wat product ingeslagen.
1 December 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

De fritesfabrieken draaien nog niet vol gas

De aardappelverwerkende industrie komt wat traag op gang dit seizoen. De vandaag gepubliceerde verwerkingscijfers over oktober zijn goed maar niet spectaculair. Wat opvalt is dat het verwerkingsrendement relatief hoog is.
16 November 2022
Lamb Weston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston koopt belang van Meijer in fritesconcern

De Amerikaanse fritesgigant Lamb Weston koopt Meijer Frozen Foods uit in het gezamenlijk bedrijf Lamb-Weston/Meijer. Hiermee komt het fritesconcern, dat vier productielocaties heeft in Nederland, volledig in Amerikaanse handen. De familie Meijer toucheert honderden miljoenen voor het belang van 50% in de joint venture. De twee partijen hebben 28 jaar samengewerkt.
20 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox