Dossier Brexit

room softijs

Nieuws Brexit

Britse zuivelmarkt ziet ontwrichting tegemoet

Afgelopen decennia speelde het Europese vasteland een belangrijke rol op de Britse zuivelmarkt. Wanneer er een surplus aan verse zuivel ontstond, dan werd dit naar het vaste land geëxporteerd waardoor de prijzen niet onder druk kwamen te staan. Nu de Brexit nadert gaat daar verandering in komen, aldus een analyse van de AHDB.
30 November 2020
Brexit euro pond

Nieuws Brexit

Veel bedrijven nog niet voorbereid op brexit

Een op de drie bedrijven in Nederland bereidt zich nog niet voor op de gevolgen van de brexit. De onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over een nieuw partnerschap zijn volgens hen bepalend, maar de afloop is nog te onzeker.
19 November 2020
Brexit Boerenbusiness USA

Opinie Joost Derks

America First, brexit second?

De verkiezingszege van Joe Biden en de zeer veelbelovende onderzoeksuitkomst van een Covid-19-vaccin bij Pfizer trokken de afgelopen dagen alle aandacht op financiële markten. Ondertussen loopt het Britse pond ook op, als reactie op een mogelijke brexit-deal.
12 November 2020
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Pootgoedteler VK ziet brexit steeds meer als kopzorg

De pootaardappelsector in het Verenigd Koninkrijk heeft nog 10 weken voordat de export richting Europa en Noord-Ierland te maken krijgt met een volledig exportverbod. Dat is als er geen handelsdeal wordt gesloten tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. Het zorgt voor onzekerheid onder Britse pootgoedtelers.
29 Oktober 2020
Boris Johnson

Opinie Joost Derks

Brexit zonder deal? No problem!

Een brexit zonder goede afspraken is de afgelopen jaren afgeschilderd als een nachtmerriescenario. Als het toch zo ver komt, is het eerder een vreemde droom. Dat neemt niet weg dat het pond in een tik kan krijgen als de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk geen handelsdeal sluiten.
22 Oktober 2020
Boris Johnson

Opinie Joost Derks

De winnaars en de verliezers van brexit

Over een week loopt de deadline af die de Britse premier Boris Johnson heeft gesteld voor de onderhandelingen met de Europese Unie (EU) over een handelsakkoord na brexit. Als de besprekingen mislukken, gaat een flinke lijst aan bedrijven de pijn van een harde brexit voelen. Maar er zijn ook bedrijven die – ongeacht de afloop – juist flink profiteren van brexit.
8 Oktober 2020
Brexit

Nieuws Handelspolitiek

Harde brexit en harde klap komen steeds dichterbij

Alleen een konijn uit de hoge hoed kan een harde brexit voorkomen. Dat zegt Siemen van Berkum, deskundige van Wageningen Economic Research, die met een team Wageningse onderzoekers de gevolgen van diverse brexitscenario's heeft uitgerekend. 
7 Oktober 2020
Brexit euro pond

Opinie Joost Derks

Brexit wordt geen chaos, ondanks moddergooien

Groot-Brittannië en Europa hebben nog circa 60 dagen om te bepalen hoe de handelsrelatie er na de jaarwisseling uitziet. In plaats van vaart te maken met de besprekingen, ruziën beide partijen echter nog over de volgorde van de onderhandelingen.
4 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden