European Milk Board

European Milk Board

Nieuws European Milk Board

Melkveehouders in protest tegen EU-opslagregeling

De European Milk Board is het niet eens met de beslissing van de Europese Commissie om toch de particuliere opslagregeling open te stellen. Volgens de organisatie is deze maatregel niet de juiste oplossing voor de steeds groter wordende zuivelcrisis.
5 Mei 2020
opslag zuivel kaas melkverwerking pakhuis

Nieuws Coronacrisis

Europese melkveehouder kritisch op zuivelopslag EU

Afgelopen woensdag werd bekend dat de Europese Commissie toch de particuliere opslagregeling voor vlees- en zuivelproducten open stelt. Terwijl de European Dairy Association de maatregel toejuicht, neemt de European Milk Board een kritische houding aan.
28 April 2020
melken melkveebedrijf melkrobot Boerenbusiness

Achtergrond Melk

EMB: 'Er valt niet tegen de kostprijs op te melken'

Uit cijfers, die de European Milk Board (EMB) afgelopen week naar buiten bracht, blijkt dat Duitse melkveehouders nog altijd ver onder kostprijs produceren. Al langere tijd vraagt de koepelorganisatie aandacht voor deze, bijna uitzichtloze, situatie. Hoe is de situatie in Nederland?
17 Januari 2020
melken melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

Melkprijs bij lange na niet kostendekkend

De productiekosten van Duitse melkveehouders worden slechts voor 78% gedekt. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers die het European Milk Board (EMB) heeft gedeeld. De melkprijs lag in april op 34,56 cent per kilo, terwijl de kostprijs bijna 10 cent hoger lag. Ook Nederlandse melkveehouders produceren onder kostprijs. 
19 Juli 2019
zuivel boter

Inside Melk

Hoe de EMB een zuivelcrisis wil bestrijden

Wanneer de Europese Commissie (EC) geen marktinstrument implementeert dat voor stabiele en hogere melkprijzen zorgt, dan blijven er amper melkveehouders over. Dat stelde de European Milk Board (EMB) donderdag 17 januari op de Grüne Woche in Berlijn.
22 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden