Proefveldonderzoek

aardappelen

Nieuws Strokenteelt

Biodiversiteit vergroten met bijzondere strokenteelt

Wageningen University & Research (WUR) is met een bijzonder proefveldonderzoek gestart. Op een akker nabij Lelystad staan rijen walnootbomen en hazelaars met ertussen brede stroken aardappelplanten. Het doel van het zogenaamde 'Agroforestry project' is om de biodiversiteit te vergroten en efficiënter om te gaan met wat de bodem te bieden heeft.
29 Augustus 2020
Aeres

Aangeboden: Aeres hogeschool

Maïs Challenge leerzaam project voor studenten

Voor het derde jaar op rij neemt een team namens Aeres Hogeschool Dronten mee aan de MaïsChallenge 2020. Op de onderwijskavel van Aeres Farms is 2 hectare snijmais gezaaid.
4 Juni 2020
financieel data rekenen

Opinie Bert Rijk

Is landbouwkundig onderzoek nog nodig?

De Wageningen Universiteit werd in 100 jaar tijd opgebouwd op basis van traditioneel landbouwonderzoek, maar de komst van sensoren en big data kan de traditionele instituten op hun grondvesten laten schudden. Heeft iedere boer straks zijn eigen proefboerderij?
7 Januari 2019
drone

Nieuws Proeftuin

In hoeverre zal de rol van techniek veranderen?

Hoe kunnen techniek en innovatieve teeltsystemen bijdragen aan een veerkrachtig landbouwsysteem? Daar werd 26 september over gesproken bij de opening van de 'proeftuin Agroecologie en Technologie' van Wageningen University & Research.
26 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden