Cumela

koeien

Nieuws Stikstofcrisis

Stikstofplan Schouten is olie op het vuur

Voor natuurorganisaties gaat de stikstofaanpak van de regering tot 2030 lang niet ver genoeg. De loon-en grondverzetsector is hoopvol vanwege de gedeeltelijke vrijstelling voor de bouw en in de agrarische sector groeit de frustratie, met name over de PAS-melders. Dat blijkt uit de stroom reacties op de presentatie van de nieuwe plannen van Schouten.
14 Oktober 2020
mest drijfmest

Achtergrond Mestbeleid

Belangenbehartiging krijgt buikpijn van mestplan

Veel belangenbehartigers hebben gereageerd op de nieuwe mestbeleid van landbouwminister Schouten. De reacties liegen er niet om. De vrijwel altijd correcte NAJK neemt de term 'schijtbeleid' in de mond, terwijl Cumela vreest voor het einde van de mestdistributie in Nederland. Een ding staat als een paal boven water: het ministerie heeft de lobby links laten liggen.
10 September 2020
Johan Mostert

Interview Johan Mostert

'Schouten blundert met het nieuwe mestbeleid'

Johan Mostert, voorzitter van de sectie meststoffendistributie bij Cumela, vindt dat landbouwminister Carola Schouten met het nieuwe mestbeleid een politieke blunder begaat. Het plan staat volgens hem haaks op de eerder geschetste principes van kringlooplandbouw.
9 September 2020
mest mesttransport

Nieuws Meststoffenwet

Internetconsultatie omtrent meststoffen slecht getimed

Maandag (10 augustus) ging de internetconsultatie omtrent de wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet (Urm) van het ministerie van Landbouw van start. Een zeer ongelukkige timing zo midden in de zomervakantie, met een korte periode om te reageren, aldus LTO en Cumela.
12 Augustus 2020
grasland mest bemesting uitrijden

Interview Hans Verkerk

Moet je grasland nu al willen bemesten?

Het uitrijdseizoen voor mest is ondertussen al weer een paar weken begonnen, maar vanwege de vele regenval is de start teleurstellend. Hans Verkerk, secretaris meststoffendistributie van Cumela geeft zijn blik op de mestmarkt. Hij vraagt zich daarbij af of het überhaupt zinvol is om voor half maart al mest uit te rijden op grasland.
13 Maart 2020
mais maisveld

Inside Voer

Mogelijk helft maïstelers in de fout met vanggewas

De datum van 1 oktober nadert. Voor die datum moeten telers, die niet hebben gekozen voor onderzaai of gelijkzaai van een vanggewas, een vanggewas hebben gezaaid. De grote vraag is echter of de maïs wel voor die tijd gehakseld worden. Korting op premies dreigt, of is er nog een uitweg?
6 September 2019
melkveebedrijf koeien frankrijk

Nieuws Mest

Gesjoemel met digestaat schaadt export Frankrijk

Nederlandse exporteurs sjoemelen in de export van digestaat naar Frankrijk. Daarbij wordt onder meer de schijn gewekt dat de dikke fractie in de digestaat wordt gecomposteerd, wat in de praktijk niet zo blijkt te zijn.
10 April 2019

BB TV Hero Dijkema

Trekkerkenteken: deze details moet je weten

De kentekenplicht voor landbouwvoertuigen roept vele vragen op. Kan je bijvoorbeeld nu al een kenteken aanvragen, en wat zijn de kosten van de kentekenregistratie? Boerenbusiness legde deze vragen voor aan voertuigspecialist Hero Dijkema van Cumela Nederland. 
24 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden