Yoram Knoop

ForFarmers kunstmest

Analyse Chris Deen

Neemt ForFarmers een gok met nieuwe CEO?

Toch nog sneller dan gedacht heeft ForFarmers een nieuwe topman gevonden. De 55-jarige Chris Deen, nu nog CEO van Aviko, mag het beursgenoteerde veevoerconcern door turbulente tijden gaan leiden; met de krimp van de veestapel op de thuismarkten als belangrijkste uitdaging. De keuze voor Deen is opvallend te noemen. De timing van bekendmaking is eveneens opmerkelijk.
15 April 2022
ForFarmers

Achtergrond ForFarmers

CFO Tjebbes voorlopig tussenpaus bij ForFarmers

Vanaf half april zit ForFarmers zonder CEO. Huidig directeur Yoram Knoop stopt namelijk op 14 april na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, zo werd vorig jaar november al aangekondigd. In tussentijd heeft het beursgenoteerde veevoerconcern nog geen nieuwe topman aan de haak geslagen. CFO Roeland Tjebbes neemt - onder uitdagende marktomstandigheden - voorlopig de honneurs waar.
1 April 2022
ForFarmers

Achtergrond ForFarmers

Vertrek Yoram Knoop komt niet uit de lucht vallen

Wanneer een voetbaltrainer niet presteert, moet hij meestal het veld ruimen. Zeker wanneer het team onvoldoende een klik met de leiding voelt. Om die reden vertrekt Yoram Knoop waarschijnlijk ook als topman van ForFarmers. Hoewel Knoop verdienstelijk heeft gepresteerd, lijkt de chemie tussen hem en het beursgenoteerde veevoerconcern te zijn uitgewerkt.
25 November 2021
ForFarmers Yoram Knoop

Nieuws ForFarmers

Topman Knoop in voorjaar 2022 weg bij ForFarmers

Yoram Knoop treedt in het voorjaar van 2022 af als CEO en lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers. Dit heeft het voerconcern donderdagmorgen 25 november bekendgemaakt. De aankondiging volgt na gezamenlijk overleg tussen Knoop en de Raad van Commissarissen.
25 November 2021
ForFarmers Yoram Knoop

Nieuws ForFarmers

'Geen marge bij veehouder voor hogere voerkosten'

De prijzen voor voeders stijgen en voor veehouders is dat een extra uitdaging, erkent Yoram Knoop, CEO van ForFarmers. 'Boeren moeten de extra kosten vertalen in hun marge, maar die ruimte is er niet meer.'
11 Maart 2021
ForFarmers Yoram Knoop

Inside Agribusiness

CEO ForFarmers: 'Polen is the place to be'

De dieraantallen in ons land staan onder druk, zo signaleert ForFarmers. Naast een krimp van de varkensstapel verwacht het veevoerconcern de komende jaren ook minder melkkoeien en leghennen. ForFarmers wil zich hier tegen wapenen door elders te groeien. Onder meer in Polen. Hoe zien de overnameplannen er precies uit?
15 September 2020
ForFarmers Yoram Knoop

Achtergrond Yoram Knoop

'Voermarkt rijp voor verdere consolidatie'

ForFarmers heeft afgelopen jaar de autonome voerafzet met rond de 3% zien dalen. De onzekerheid in Nederland rond stikstof, stoppende boeren en de hevige concurrentie op de Noordwest-Europese voermarkt zijn hier oorzaken van. Topman Yoram Knoop ziet ruimte voor bedrijfsovernames. “Meer en meer partijen moeten keuzes maken.”
12 Maart 2020
Arnout Traas

Nieuws Agribusiness

Financiële baas van ForFarmers stapt op

Arnout Traas, de Chief Financial Officer (CFO) en een lid van de raad van bestuur van ForFarmers, stapt op. Traas staat bijna 8 jaar aan het financiële roer en heeft onder meer de beursgang van het voederconcern begeleid.
12 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox