Mestprijzen

mestkorrel

Opinie Jaap Uenk

Stikstofmanifest: 10 punten voor gezonde landbouw

Het Stikstofmanifest bevat 10 samenhangende punten met als doel een discussie of zoektocht naar een gezonde landbouw met duurzame oplossingen. De 10 punten uit het Mest-Manifest of zoals u wilt het 'Stikstof-Manifest' zijn:
28 Juni 2022
kunstmest mest drijfmest

Analyse Mest

Stilte voor de storm op de mestmarkt?

De ophaalbijdrage die veehouders betalen om de mest kwijt te raken zijn al weken stabiel. Gewassen zijn vol aan de groei en vanuit de akkerbouw is er daardoor weinig vraag naar mest. Normaal gesproken zou je verwachten dat die rustige fase aanhoudt tot er weer mest op de graanstoppel gereden kan worden. Wel of geen derogatie hangt echter als een donkere wolk boven de markt.
10 Juni 2022
mest drijfmest

Analyse Mest

Hectiek op de mestmarkt neemt eindelijk af

De voorjaarsaanwending van mest in de akkerbouw is zo goed als afgerond. Dure kunstmest en gunstig weer zorgde voor een zeer goede vraag naar drijfmest van uit de akkerbouw. De onzekerheid over de derogatie zorgt ondertussen in de melkveehouderij voor hoofdbrekens.
12 Mei 2022
bemesting uitrijden drijfmest

Nieuws Mest

Gaat de akkerbouw voor drijfmest betalen?

De prijzen voor kunstmest zijn torenhoog en de leverbaarheid komt zelfs in het gedrang. Reden genoeg om te geloven dat de drijfmestmarkt komend voorjaar weleens kan verhitten. Gaan akkerbouwers voor drijfmest betalen om hun land te kunnen bemesten? En profiteren veehouders daar dan van.
22 Oktober 2021
mest bemesting drijfmest

Nieuws Mest

Hoe bewegen prijzen in finale mestseizoen?

De mestmarkt laat deze week een stabiel beeld zien met regionaal enkele lichte prijsstijgingen. Dit is anders dan vorig jaar toen de ophaalbijdragen eind augustus een daling lieten zien.  
27 Augustus 2020
grasland drijfmest injecteren

Nieuws Mest

Mestprijzen iets meer in beweging

Deze week komt er iets meer beweging in de prijzen op de mestmarkt, al is er van grote fluctuaties geen sprake. De DCA-noteringen vertonen deze week zowel lichte stijging als lichte daling in prijs. Geluiden vanuit de markt bevestigen dat er meer aanbod van rundveedrijfmest is dan van vleesvarkensdrijfmest.
20 Augustus 2020
gehele plant silage tarwe - agri graan - agri

Nieuws Mest

Graanoogst doet mestprijzen niet dalen

Er werd verwacht dat de graanoogst de mestmarkt nieuw bleven in zou blazen. Er wordt ook volop mest uitgereden maar dit komt in de ophaalbedragen niet tot uiting. De prijzen blijven stabiel.
13 Augustus 2020
mest

Nieuws Mest

Ondanks mooi weer dalen mestprijzen niet verder

Waar vorige week de ophaalbedragen van vleesvarkensdrijfmest nog wat afnamen is er deze week sprake van stabiliserende prijzen. De prijzen van rundveedrijfmest zijn nog wel enigszins wat veranderd.
16 April 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox